Terug naar het overzicht

Naam: Bert
Plaats: helmond
Leeftijd: 49
Mijn wens

Mijn wens is om Vrede, geluk te vinden. Ik weet dat ik een hele oude Ziel ben die al heel veel dingen heeft meegemaakt,verschillende levens/ gebeurtenissen/hoofstukken kan ik mij herinneren. Nu hoop ik Vrede in mijn cellen te voelen, en honger niet meer naar een niuew avontuur. terugkeren naar Huis, naar Onze Moeder/Vader en gelukkig zijn.........dan is het aan Haar/Hem om mij wel of niet of weer op pad te sturen......maar eerst naar huis !
Naam: Gerda Maria
Datum: 14 september, 20u52
Reactie: Lieve Bert,

Toen ik voor het eerst de term 'oude ziel' hoorde kon ik me daar helemaal niets bij voorstellen.
Toen ik op een gegeven moment zelf een oude ziel werd genoemd, vanwege mijn zuivere herinneringen, was ik geneigd om dat te geloven.
Het leek me aanvankelijk een logische redenering.
Doch steeds vaker kom ik tot de conclusie dat Elke ziel even oud of even jong is doch dat het ego vanuit onwetendheid een onderscheid maakt in de leeftijd van de verschillend ogende zielen die verdomd vernuftig vermomd zijn.

Verder heb ik ook ontdekt dat wij reeds Thuis zijn, dat wij in wezen nooit écht zijn weg geweest en dat “Het Leven” een verdomd vernuftig e-spel is waarin illusie en werkelijk perfect in elkaar verweven zijn.
We zijn dus thuis lieve Bert... enkel ons ego durft daar al eens aan te twijfelen doch onze ziel weet beter.
Wie leeft vanuit het ego (rationeel bevattingsvermogen) denkt dualistisch en maakt onderscheid tussen hier en ginder, tussen nu en straks, tussen gisteren en morgen, tussen goed en kwaad enz...
Wie leeft of ervaart vanuit zielekracht die voelt zich overal thuis en die 'weet' dat het ego een noodzakelijk onderdeel van het geheel is omdat we zonder ego helemaal niet zouden kunnen ervaren wat we ervaren.

Ooit maakte ik dezelfde bedenkingen als jij. Ooit geloofde ook ik dat ik een oude ziel was die zich meer herinnerde dan anderen of die meer had meegemaakt dan anderen.
Op een dag besefte ik dat ik gewoon aan een ander tempo een andere weg was gevolgd en daardoor mijn ervaringen in een andere volgorde en in aan andere tempo had/heb doorleefd, daardoor LIJKT het er soms op dat de ene persoon tegenover de andere wijzer is of net niet.

Echter....
wanneer ik anderen BEWUST GLIMLACHEND brief over mijn ervaringen dan merk ik dat ze mij heel snel begrijpen en dat ik al heel snel hun Lange-Termijn geheugen aanwakker. En geloof me, ze geven dan 'plots' vanuit het niets heel wat bruikbare Tips (Inzichten) vrij die mij tot vreugde stemmen en hen dan weer verbazen want ze hadden geen idee dat dit soort bruikbare informatie IN hen verborgen zat.
Mensen maken zelden BEWUST tijd vrij om zich Glimlachend open te stellen tegenover de ander.
Daardoor LIJKT het er op dat wij soms meer weten dan anderen of dat zij meer weten dan ons.
Het zijn de fenomenen Tijd, Ruimte en Afstand die een loopje nemen met ons ego.

Het is zo bedoeld.
“Het Leven” is een spel... een Licht-Spel vol illusie die heel werkelijk lijken als we ons laten vangen aan de overtuigings-kracht (electro-magnetische impact) van het naïeve ego dat héél Bewust in dit spel is ingebed.

En weet je wat het mooie is lieve Bert.... dat je tijdens het Glimlachen 'plots' heel veel linken kan leggen tussen de vele Gelijktijdige Levens in het Gelijktijdige NU en dan merk je ook dat Iedereen, zonder enige uitzondering, even ver of even dicht bij huis staat op het Spirituele Pad.
Thuis is IN ons.
Onze Bewuste Thuis is waar we non-stop Glimlachen omwille van onze naïeve Gedachten, Woorden en Daden tijdens deze Gezamenlijke Aard-reis.
Onze Waan-thuis zal Altijd elders zijn als wij niet op één lijn vibreren op fysisch, psychisch en emotioneel vlak.
Op dit moment zijn we meer slapend dan wakend... we ijlen... we kramen vaak de grootste onzin uit... maar ook die heeft zin, heel veel zin.... want het IS Part of the Game.
We GLIMLACHEN te weinig en daardoor zijn we zwel letterlijk als figuurlijk kortzichtig, niet meer... niet minder.

Je hoeft dit niet van mij aan te nemen hoor lieve Bert.
Ik laat jou, net als alle anderen, de Vrijheid om al dan niet te gaan experimenteren met de Glimlach.
Degenen die het Wel doen hebben allemaal ondervonden hoeveel meer er uit een Bewuste Glimlach te halen valt dan alleen maar wat Goed Gevoel of een vrolijk snoet.
Indien je ivm met mijn Glimlach-visie en/of Win-Win-visie op “Het Leven” Gratis brochures of boekjes wenst te bekomen dan kan/mag je me mailen op: oriconet@gmail.com
Je hebt niets te verliezen door meer te Glimlachen... je hebt Alles te winnen door het Wel te doen

Bedankt om mij mijn eigen tijd van “verwarring en heimwee naar huis” nog eens in beeld te brengen.
Ik merk daardoor dat ik een heel pak levenslustiger ben geworden sinds ik Glimlachend heb aanvaard dat we ELK moment thuis zijn.
Ik heb er het Volste Vertrouwen in dat ook Jij ons weldra zal melden dat het Thuisgevoel er Altijd is alwaar de Glimlach als Hoofd-Ingrediënt op het Menu staat ;-)

Go with the Smile-Flow én creëer Jouw eigen Feel-Home-Bertus-Show ;-)

Liefs en Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
&
Glimlach-Gedachte-Reflexologe
www.oriconet.com
Naam: D
Datum: 26 september, 14u42
Reactie: Ja ik ben er ook van overtuigd dat we allemaal "oude zielen" zijn, Hierin kan ik me helemaal vinden. De een is echt niet ouder dan de andere, wel kan je bewuster zijn van alles wat je als ziel hebt meegemaakt. Dat is net als het mediumschap. Daar zeggen ook veel mensen bij, het is een "gave", of ze vinden dat van zichzelf. Nou, nee dus, daar ben ik het helemaal niet mee eens. En dat is niet mijn becheidenheid als medium zijnde, maar gewoon het feit dat je jezelf nooit op een voetstuk moet plaatsen. Jezelf Speciaal vinden is in mijn ogen niet ok. We zijn in feite allemaal hetzelfde, elkaars spiegels ook. Iedereen is medium, iedereen is een spirit met een jasje aan en kan als hij/ zij het wilt contact maken. Als mensen zichzelf Speciaal vinden of noemen, dan is inderdaad het ego bezig, dat is op zich niet erg natuurlijk, want dat stukje hebben we allemaal in ons zitten, we zijn allemaal menselijk, gelukkig wel..Knufff van je spiegeltje..xx

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: