Terug naar het overzicht

Naam: Els
Plaats: Gent
Leeftijd: 35
Mijn wens

Het zou erg fijn zijn dat de scholen zich meer en meer omvormen. Ik droom van scholen waarin niet enkel leerkrachten hun stof komen onderwijzen, maar van scholen die de gehele leer van het leven aanbieden. Holistische scholen. Scholen waar ook geneesheren meedraaien in het schoolritme, die erop kunnen toe zien dat blokkades bij de jongsten al onmiddellijk kunnen losgemaakt worden. Antroposofisch gezien valt er voor elk leeftijdsstadium waarin een kind vertoeft wat aan te leren. De tijd waarop het kind rijp is om zijn hersenen te gebruiken, om te aarden, om kleur een diepere betekenis te geven,... Als er blokkades optreden, is het kind of zelfs de volwassene nog niet rijp voor een bepaalde leerstof en heeft hij/zij, net daar waar de blinde vlek aanwezig is, bevrijding nodig om deze nieuwe inzichten te kunnen opnemen. Ook omgekeerd kan het zijn dat een kind sneller zijn of haar weg vindt, cognitief, lichamelijk, geestelijk. En aangezien je nooit weet welk een weg het kind nog te bewandelen heeft, is het even belangrijk om die vraag, die honger verder te onderbouwen en zeker niet tegen te houden. Ongeacht het feit dat hij/zij dat andere (nog) niet heeft kunnen/willen opnemen. Volgens mij is het erg belangrijk dat het energetische, de voedingsleer in al zijn aspecten, het creatieve, de metalen, stenen, mineralen, ..., het diep intens voelen, terug meer en meer mogen integreren in de scholen. Dit betekent inderdaad personalisering EN universalisering. Kleinere klassen. Een grotere samenwerking met iedereen; ouders, leerkrachten, therapeuten, kunstenaars, ambachtslui, artsen en allerhande coachen/therapeuten opdat het geheel terug meer kan versmelten, opdat de groeiprocessen en het leven rijker worden in al zijn gedaantes, in alle gelaagdheden. Opdat we terug de energetische betekenis kennen en voelen van diep in onze botten tot elk vezeltje van ons lichaam, van de kern in de aarde tot de verste ster in het hemelrijk, van onze communicatieve uitwisselingen met elkaar tot onze gehele wereldse verbondenheid. Want iedereen heeft het recht gezien te worden en zichzelf bestaansrecht te geven tot in het diepste van zijn wezen en tot de diepste verbondenheid met het ALLES!
Naam: Gerda Maria
Datum: 22 december, 23u14
Reactie: Lieve Els,

Geduld is niet enkel een schone gave maar ook een lonende gave ;-)

Want weet je...
Iedereen wordt reeds gezien.
Iedereen wordt non-stop gezien tot in het kleinste detail.
Iedereen heeft 'ooit' bij volle bewustzijn gekozen voor het vertolken van de rol die men vertolkt.
Iedereen ervaart exact datgene wat die 'moet' ervaren om opnieuw tot het besef te komen dat alles al die tijd perfect verlopen is zoals het moest verlopen.
Iedereen kan rekenen ervaringen in verhouding tot de ware intenties die bewust of onbewust uitgezonden worden.
Iedereen ervaart of neemt waar wat door de eigen bewuste en onbewuste intentie-impulsen wordt geactiveerd.

Dus...
Indien onze leefwereld ons niet perfect lijkt dan dienen we enkel diep in onszelf te kijken en in alle eerlijkheid toegeven dat we onder andere het Vertrouwen in onze gezamenlijke oerbron (God?) verloren zijn.
Hierdoor zien we de perfectie en/of de logica van het Perfect Ko(s)misch Plan niet meer.
Hierdoor zien we de verbanden tussen onze ware intenties en de perfecte vertolking van de ander niet meer.

Vaker Glimlachen en bewuster Vertrouwen in het automatisch ordescheppend vermogen van onze gezamenlijke win-win bron is een even lonende bezigheid als liefdevol verwonderd en oprecht bewonderend geduld opbrengen voor datgene wat ogenschijnlijk fout loopt.

Aan jou de keuze om het uit te testen.
Aan jou het plezier van het ontdekken.
Aan jou het voordeel van de ordescheppende impact van Glimlach hormonen ;-)

Bedankt om er te zijn zoals je bent.
Moge ook jij onnoemelijk veel vreugde aan jezelf en alle reflecties van jezelf beleven, het is ook jou vanuit het diepst van mijn hart en ziel gegund!

Liefs, Succes en Mega Big Smile van me

Gerda Maria
www.oriconet.com

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: