Lezingen

Lenteschrijfweek Ossendrecht

schrijfweek

MAGISCHE LENTESCHRIJFWEEK
IN DE OUDE ABDIJ VAN OSSENDRECHT

- Waar Brabant en Zeeland elkaar kussen…-

Van maandag 27 april tot en met maandag 4 mei 2020

Inspirerende schrijfweek in een sfeervolle abdij, omringd door de abdijbossen.
Met bestsellerauteur Geert Kimpen en uitgever Michelle Shanti

De meest complete Schrijfweek in het Nederlandstalig gebied.
De mooiste weg naar jouw boek in de boekhandel in 2021
, of wie weet al in 2020!

Deze Schrijfweek vindt plaats op een karakteristieke abdij die wij geheel ter beschikking hebben voor onze schrijvers.

Wij bieden je een topprogramma aan, waarin je ingewijd wordt in alle aspecten die te maken hebben met het schrijven van een boek. Volg de workshops waar jij juist nu behoefte aan hebt. Bespreek jouw boek en je boekplan met onze persoonlijke schrijfcoaches.

Hieronder vind je alle informatie over de Schrijfweek.

schruijfweek Ossendrecht

Droom jij van je eigen boek? Wil jij een spannend, mooi, ontroerend, persoonlijk of inspirerend verhaal vertellen? Een werkboek, thriller of inspirerende roman? Jouw levensverhaal, historische roman, managementboek of sprookje? Die ene dichtbundel, dat stappenplan of een bloemlezing erotische verhalen? Het boek dat jouw coaching-praktijk op de kaart zet? Loop je al lang met een idee rond? Voel je dat dit het moment is om aan de slag te gaan?

Laat je dan nu inspireren door bestsellerauteur Geert Kimpen en Michelle Shanti die een week lang, samen met zijn team, jouw persoonlijke schrijfcoach zijn.

Geert en Michelle

"Mijn grote inspiratiebron: de Schrijfweek van Geert Kimpen. Wat jullie in deze week mogelijk hebben gemaakt, staat gegrift in mijn hart. De passie en liefde waarmee jullie het schrijversvak doorgeven, heb ik in iedere vezel gevoeld"
- Hannah Cuppen, Liefdesbang (Beste spirituele boek 2014)

Voor wie?

Voor iedereen die zijn schrijfwens serieus neemt en een week lang in zichzelf wil investeren. Voor zowel beginnende als gevorderde auteurs, zowel fictie als non-fictie. Voor wie voelt: dit is het moment. Voor iedereen die weet dat uitstellen niet langer een optie is.

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met jouw idee, jouw tekst, jouw verhaal.
En ook als je alleen de drang voelt om te schrijven, maar je weet nog niet precies waarover, dan gaan wij je helpen.

We krijgen scherp wat jou voor ogen staat en hoe je deze wens tot werkelijkheid kunt brengen. Jij en jouw boek zijn het uitgangspunt. Onze doelstelling is dat jij straks jouw zelf geschreven boek in je handen houdt.

Hoe?

Wij sturen jou een 'Schrijfplan' dat je op voorhand voor ons invult zodat wij weten wat jou voor ogen staat.

Jij krijgt gedetailleerde feedback op dit Schrijfplan, en hebt persoonlijke coaching gesprekken waarbij wij helpen jouw plan te realiseren en jij ons ál je vragen kunt stellen.

Daarnaast geven we dagelijks workshops rond alle technische, praktische en inhoudelijke aspecten van het schrijven. Workshops over de blauwdruk van je boek, de structuur, het geheim van een non-fictie bestseller, hoe je jouw theorie levendig maakt, plot, personages, synopsis, vorm, stijl, het schrijven van een erotische scene, hoe je een uitgever vindt, voor- en nadelen van self publishing, hoe je jouw boek in de wereld zet, hoe je lezingen en interviews geeft en… het grootste geheim van de schrijver.

Schrijfweek workshops

Maar we zetten ook meditatie in om onze geest rustig en geconcentreerd te maken, we verhogen onze zintuiglijke waarneming, wandelen in de sprookjesachtige bossen en maken contact met ons hart, om waarachtige teksten op papier te krijgen.

Bezielde en bevlogen workshops vanuit onze jarenlange praktijkervaring, waarin we al onze geheimen delen. Met praktische en inspirerende oefeningen die jouw schrijven een boost geven. Workshops die je alle gereedschap geven om jouw verhaal te schrijven.

Schrijfweek Frankrijk workshops

Bovendien verrassen we je nog met tal van andere inspirerende activiteiten en kun je vrijelijk uitwisselen met medecursisten met dezelfde droom. Je kunt in alle vrijheid schrijven, op je kamer, in de natuur, op de binnenplaats van de mooie abdij of in het restaurant…zonder alledaagse afleidingen.

Het bijzondere is; niéts moet. Wij bieden een overvloedig programma aan, maar jij bent volledig vrij te kiezen aan welke onderdelen je wel en niet deelneemt. Omdat wij weten dat schrijvers zich niet in hokjes laten dwingen. Jij kiest jouw persoonlijke programma uit ons totaalmenu. Of je volgt alles. Aan jou de keuze.

Schrijfweek

"Deze week heeft mijn leven werkelijk veranderd. Jullie zijn fenomenaal en zalig; wát een grote inspiratiebron"
Michael Niclaus, De druppel

Wij hebben de Schrijfweek gecreëerd die we zelf hadden willen volgen toen wij er nog van droomden om schrijver te worden.

schrijfweek

"Ik nam deel omdat ik graag schrijf, zonder meer ambitie. Dat mijn verhalenbundel De Buurman er gekomen is en nu in de winkels ligt, vond in de schrijfweek de 'vonk'. Misschien was de lont er al, maar het vuur kreeg ik van jullie. Een team dat mij met hun gedrevenheid heeft 'besmet'. En ook die van de overige deelnemers, één voor één fijne, enthousiaste mensen. Daarom aan alle twijfelaars, om welke reden ook, niet aarzelen: doen! Blij en dankbaar."
Leen Van Der Schueren, De Buurman

"Ik heb een boek geschreven, het is gelukt! Heerlijk gevoel! Binnenkort komt het uit. Dank je wel ! 2e boek is in de maak."
Daniël

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Boek vandaag nog om een plaats te hebben!

Door wie?

Schrijfweek Geert Kimpen

Geert Kimpen schreef na het succes De Kabbalist de romans “De Geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De Prins van Filettino”, die net als zijn debuutroman een groot publiek vonden en vele malen herdrukt werden.
Daarnaast schreef hij drie werkboeken “Maak goud van je leven”, “Stap voor Stap van wens naar werkelijkheid” en "De Magie van de Liefde" waar tienduizenden exemplaren van verkocht werden.
Hij schreef een twintigtal toneelstukken waarvan er nog altijd enkele in het buitenland worden opgevoerd. Zijn stuk “Sirene” speelt inmiddels al zes seizoenen in een gerenommeerd Berlijns theater.

 

Schrijfweek Michelle Shanti

Michelle Shanti is auteur en uitgever bij Paris/London Books.

Zij is auteur van de boeken “Naar liefde en vrijheid”, en “Godin op hoge hakken”. Op dit moment werkt ze aan haar derde boek.

Behalve als schrijfster staat Michelle bekend als één van de liefdevolste schrijfcoaches van Nederland. Zij ziet jouw ware potentieel en helpt dat liefdevol naar boven te halen.

Sinds enkele jaren leidt zij de uitgeverijen Paris Books en London Books en is voortdurend op zoek naar nieuw talent, om dat liefdevol te begeleiden naar een boekuitgave.

Tijdens de Schrijfweek geeft zij vooral workshops op het gebied van intuitief en zintuiglijk schrijven, maar ook hoe je als ondernemer je schrijftalent kunt inzetten om jezelf en je bedrijf op de kaart te zetten.

Ook via Uitgeverij Paris Books kun je bij Michelle terecht voor feedback.
www.parisbooks.eu

Schrijfweek Esther Dekker

Esther Dekker is geschoold als scenarist én masseur. Tijdens de Schrijfweken ontvang je van haar een coaching gesprek over je boekopzet en een verfrissende Chinese stoelmassage. Daarbij geeft Esther een workshop ‘Dialogen Schrijven’ en hoe je met Yoga en Meditatie je schrijverschap kunt verbeteren.

Esther Dekker begon als ontwikkelaar en scenarist van educatieve scenario’s om zich daarna vooral te richten op het schrijven van scènes en dialogen. Ze heeft onder andere vijf jaar als dialoogschrijver gewerkt voor de dagelijkse jeugddramaserie Spangas waarvoor zij meer dan 200 afleveringen schreef. Op de Schrijfweken coacht ze de deelnemers met hun boekopzet op specifiek, scènes, karakters en de dialogen.

Ook via Uitgeverij Paris Books kun je bij Esther terecht voor feedback op je dialogen en scènes. Daarbij biedt zij een schrijversmassage arrangement aan onder het motto: voel je lichaam en je geest gaat weer stromen.
www.parisbooks.eu

Schrijfweek

Verder werken wij met een team van workshopleiders, gastsprekers en koks.

"Geert Kimpen organiseert schrijversweken van zo’n hoge en humoristische kwaliteit, dat ik niet anders kan dan mijn petje voor hem afdoen. Hij brengt een beweging op gang in de schrijverswereld zoals ik die voor ogen heb in de onderwijswereld. Met zijn laaiend enthousiasme heeft hij me er helemaal van overtuigd dat dit boek geschreven moest worden. En hij heeft me ondersteund bij de uitgave."
onderwijsdeskundige Hilde van Bulck, De eigenwijze kikker

"Dank voor het organiseren van die ongelooflijke schrijfweek die mijn leven voorgoed heeft veranderd"
topkapper Peter Platel, Hou van haar

Schrijfweek

Waar?

In 1936 richtte kapelaan van Putte deze abdij op onder de naam ‘Onze Lieve Vrouw ter Duinen’. Hij was getroffen door de hoge werkloosheid en de abdij zou een plek worden waar jongeren een ambacht konden leren zoals figuurzagen, pitrietvlechten of koperzagen.

Ook wij zijn ervan overtuigd dat schrijven een ambacht is dat je kan leren. Dat is het uitgangspunt van onze week: het ambacht van de schrijver onder de knie krijgen, en waar kan dat beter dan in déze abdij met dezelfde filosofie?

Luxe resort Foresta

In de volksmond werd de abdij ‘de Volksabdij’ genoemd, omdat de poorten open stonden voor iedereen die een ambacht wilde leren.

De laatste bejaarde broeders vertrokken in 2002 en Jan van Til knapte het hele gebouw op tot de inspirerende abdij die het vandaag geworden is.

De Volksabdij heeft een prachtige kapel die nog regelmatig gebruikt wordt voor trouwceremonies, missen en andere bijzondere vieringen. Tijdens de Schrijfweek echter, is deze mooie ruimte voor ons gereserveerd en zullen wij daar alle workshops geven.

schrijweek Geert Kimpen

"Bedankt voor de enorme inspiratiebron die jullie zijn. Niet alleen op schrijfgebied maar ook op de manier waarop jullie vol aandacht iedere persoon echt zíen."
Charmaine Hulsbosch, Drie weduwen, een graf

schrijfweek

De schrijfweek praktisch

Van maandag 27 april tot en met maandag 4 mei 2020

Prijzen

 • 2 persoonsbasiskamer met gemeenschappelijke douche 1649 euro (*)
 • 1 persoonsbasiskamer (klein) met gemeenschappelijke douche 1699 euro (*)
 • 1 persoonsbasiskamer (groter) met gemeenschappelijke douche 1749 euro (*)
 • 2 persoonscomfortkamer met douche 1799 euro (**)
 • 1 persoonscomfortkamer met douche 1849 euro (**)
 • 2 persoonssuite met douche 1899 euro (***)
 • 1 persoonssuite met douche 1999 euro (***)

Meer info

 • (*) De basis kamers zijn de kamers waar u nog echt het verblijf in een abdij ervaart! De kamers zijn voorzien van een 2-persoons bed (los) en een aantal kamers zijn voorzien van een enkel 1 persoonsbed. Ook hebben alle kamers een eigen bureau met stoel. De kamers hebben geen eigen badkamer (wel een wastafel en handdoeken), de afgesloten douches- en toiletruimtes bevinden zich op de gang.
 • (**) Onze comfort kamers zijn allemaal voorzien van een 1 of 2-persoons bed (los). Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers zijn voorzien van een bureau met stoel. Uw kamer heeft een prachtig uitzicht op het bos en ven of het binnenplein. Er zijn faciliteiten voor koffie en thee op de kamer aanwezig.
 • (***) De suite (slechts één voorradig!) is een zeer ruime kamer van meer dan 50 vierkante meter. De kamer heeft een sfeervolle schouw met elektrische open haard en zitje, en een ruimte badkamer. De kamer heeft een mix tussen een sfeervolle rustplaats en een kamer waar het comfortabel werken is. Uiteraard is de kamer uitgerust met faciliteiten zoals een Nespresso machine, flatscreen tv, Ipod-dock en draadloos wifi.

In de bovenstaande prijzen zijn inbegrepen: btw, persoonlijke schrijfbegeleiding door middel van coaching gesprekken, dagelijks drie tot vier schrijfworkshops en inspiratiesessies over het leven van een schrijver na publicatie, leuke evenementen, verblijf in de kamer naar keuze in de abij, drie verse maaltijden per dag, drankjes in fair use gebruik, gebruik van alle faciliteiten van de abdij en het restaurant, inspiratie, mooie gesprekken en veel plezier.

Niet inbegrepen: de reis van en naar de abdij, persoonlijke uitgaven, uitstapjes die u wilt maken, reis- en annuleringsverzekering.

Het is mogelijk om het inschrijfgeld in termijnen te voldoen. Als u dit wenst, neem dan contact op met susanbrown@parisbooks.eu om de mogelijkheden te bespreken.

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Boek snel om een plaats te hebben.

Schrijfretraite

Heb je al eerder de Schrijfweek bij ons gevolgd? Dan nodigen we je uit om opnieuw in te komen tappen op de creatieve energie om verder te werken aan je boek.

Word weer opgetild door de creatieve en magische energie van de Schrijfweek!

Wil je alleen komen schrijven bij ons zonder dat je voordien de schrijfweek volgde? Dan kan je eveneens de Schrijfretraite volgen. Een week lang in alle rust gebruik maken van je kamer om aan je boek te werken, uitwisselen met collega schrijvers wanneer jij zin hebt, en deelnemen aan 5 door jouw uitgekozen workshops en aan een aantal groepsactiviteiten.

Prijzen

 • 2 persoonsbasiskamer met gemeenschappelijke douche 1449 euro (*)
 • 1 persoonsbasiskamer (klein) met gemeenschappelijke douche 1459 euro (*)
 • 1 persoonsbasiskamer (groter) met gemeenschappelijke douche 1499 euro (*)
 • 2 persoonscomfortkamer met douche 1549 euro (**)
 • 1 persoonscomfortkamer met douche 1599 euro (**)

Meer info

 • (*) De basis kamers zijn de kamers waar u nog echt het verblijf in een abdij ervaart! De kamers zijn voorzien van een 2-persoons bed (los) en een aantal kamers zijn voorzien van een enkel 1 persoonsbed. Ook hebben alle kamers een eigen bureau met stoel. De kamers hebben geen eigen badkamer (wel een wastafel en handdoeken), de afgesloten douches- en toiletruimtes bevinden zich op de gang.
 • (**) Onze comfort kamers zijn allemaal voorzien van een 1 of 2-persoons bed (los). Alle kamers hebben een eigen badkamer met douche en toilet. De kamers zijn voorzien van een bureau met stoel. Uw kamer heeft een prachtig uitzicht op het bos en ven of het binnenplein. Er zijn faciliteiten voor koffie en thee op de kamer aanwezig.

In de bovenstaande prijzen zijn inbegrepen: btw, keuze uit 5 schrijfworkshops, leuke evenementen, verblijf in de kamer naar keuze in de abij, drie verse maaltijden per dag, drankjes in fair use gebruik, gebruik van alle faciliteiten van de abdij en het restaurant, inspiratie, mooie gesprekken en veel plezier.

Niet inbegrepen: de reis van en naar de abdij, persoonlijke uitgaven, uitstapjes die u wilt maken, reis- en annuleringsverzekering.

Het is mogelijk om het inschrijfgeld in termijnen te voldoen. Als u dit wenst, neem dan contact op met susanbrown@parisbooks.eu om de mogelijkheden te bespreken.

Er is slechts plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Boek snel om een plaats te hebben.

"Vier jaar kunstacademie in een week."
Klaas Klunder, De Marketingmonnik

schrijfweek Geert Kimpen

TOP

Delen: