Lezingen

Lezingen agenda

Geert Kimpen lezingen

Zaterdag 8 december 2018 om 15u00
Inspiratieworkshop voor vertalers

Lezing voor de Vlaamse Auteursvereniging, die op die dag haar Werkcongres houdt.

11.00 - 13.00 uur, Geert Kimpen, Het nieuwe uitgeven

Een coachingscollege over nieuwe manieren van uitgeven voor gevestigde maar ook beginnende vertalers die graag meer willen weten over het nieuwe uitgeven en over de nieuwe kansen die deze tijd biedt. Samen met Geert Kimpen ga je hiermee praktisch aan de slag.

13.00 – 13.45 uur, pauze met lunch

13.45 – 15.20 uur, Lidewijde Paris, “Hoe lees ik als vertaler?” “Hoe schrijf ik een boekverslag?”

Een lezing over twee verwante onderwerpen. Lidewijde Paris behandelt klassiekers en onbekende, Nederlandse en vertaalde teksten, gelezen vanuit het perspectief van de vertaler. Het tweede deel van de lezing gaat over het zelf schrijven van boekverslagen voor uitgevers.

16.10 – 17.00 uur, Martin de Haan, De zichtbare vertaler (vervolg)

Vertalers moeten onzichtbaar zijn, luidt het adagium, maar het tegendeel kan net zo goed worden betoogd: vertalers moeten zichtbaar zijn om de marktpositie te verwerven die ze nodig hebben om hun werk goed te doen. In deze lezing aandacht voor het hoe, wat en waarom van dat mechanisme.

17.00 – 17.45 uur, Nicolette Hoekmeijer, Method acting op papier

Een lezing waarin Nicolette Hoekmeijer haar vak vergelijkt met method acting, waarbij je als vertaler alle mogelijke middelen inzet om je een roman eigen te maken, in de huid te kruipen van je personages. Hoe doe je dat? En ben je daarbij als vertaler in staat je eigen identiteit af te leggen? Of neem je onvermijdelijk jezelf mee wanneer je in de huid van een ander kruipt?
Adres: De Studio, Maarschalk Gerardstraat, Antwerpen
Reserveren: Fedde@vertalersvakschool.nl

Donderdag 13 december 2018
Workshop Geert Kimpen tijdens CP&C het Thoughtleaderprofiel04

Voor besloten groep
Adres: Woudschoten Zeist.

Vrijdag 14 december 2018
Workshop Geert Kimpen

in-company programma voor een van de grote adviesbureaus - besloten

Zaterdag 16 maart 2019
Schrijfworkshop Geert Kimpen

Dinsdag 7 mei 2019
Workshop Geert Kimpen

Thoughtleaderprofiel van de CP&C.
Besloten.

Donderdag 9 mei 2019 om 20u00
Nieuwe lezing van Geert Kimpen, n.a.v. zijn nieuwe boek

Wat zou jij doen als je zielsverwant je niet herkent?


Wat zou jij doen als je opgroeide in een vissersdorp, het voorbestemd is dat je visser zult worden, maar… je houdt niet van de zee?
Kama is een mislukkeling in de ogen van zijn vader. Alleen zijn moeder blijft in hem geloven en weet dat er een ander levenslot op zijn voorhoofd staat getekend. Wanneer Kama de wijze stofhandelaar ontmoet, verzamelt hij eindelijk genoeg moed om zijn lot te aanvaarden en zijn dorp te verlaten.
Maar dan ontmoet hij het meisje aan de kant van de oever. Zij beweert dat ze zijn zielsverwante is. Zal zijn reis eindigen nog vooraleer die goed en wel begonnen is? Of zal hij het pad lopen dat ieder mens moet afleggen vooraleer hij klaar is om zich werkelijk te binden?
Wat zou jij doen?

Na zijn debuutroman De Kabbalist (meer dan 100.000 verkochte exemplaren en uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans “De Geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino.”
Daarna werd het stil.
Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven als “de liefde” je thema is?
Toen ontmoette Geert Kimpen het meisje dat aan de oever verscheen. Zijn inspiratie ging weer stromen en “Het meisje dat aan de oever verscheen” is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Is het mogelijk om opnieuw in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart gebroken is?

Wat zou jij doen als je de liefde van je leven tegenkwam maar hij is er nog niet klaar voor?
Een meeslepend sprookje voor volwassenen met avontuur, inzichten en erotiek.

Dit boek speelt zich af in India. Geert Kimpen trok door dit land op zoek naar de mysterieuze tantrische tempels waar 1000 jaar geleden tempelpriesteressen pelgrims leerden een te worden met God. De intensiefste manier om de ultieme liefde en verlichting te ervaren, was via de eenwording met je zielsverwant.
Geert Kimpen had zich slechts één missie; dit zelf te ervaren en te delen met zijn lezers.

Bij elke roman die Geert Kimpen schreef, maakte hij een lezing waarbij hij stad en land afreisde. Inmiddels staat hij bekend als een begenadigde en enthousiasmerende spreker die honderden lezingen gaf in binnen- en buitenland.
Ook rond dit nieuwe boek maakt Geert Kimpen een nieuwe lezing, waarmee hij rondtoert.
Adres: Heart House, een uniek concept in het hart van het Gooi, is gevestigd in Bussum. Adres: Huizerweg 54, 1402 AD Bussum
Reserveren en meer informatie: https://www.hearthouse.nl/contact/ of dorien@hearttoheart.nl of 035-7370730
Entree: 30 euro

Dinsdag 14 mei 2019
Lezing in Oostkamp

Details volgen.

TOP

Delen: