Archief van november 2006

Archief

Kunstenaar: Wim Zurne. Schilderij: Het blauwe boek.

Naam: Patricija
Datum: 30 november, 14u02
Reactie: Nadat ik de kabbalist gelezen heb (ik heb daarvan erg genoten) ben ik nu nieuwsgierig geworden om mij meer in de materie te verdiepen. Kan ik het boek van Chaim gewoon in de boekhandel kopen, of kunt U boeken aanbevelen voor iemand die meer over de Kabbalah te weten wil komen? Met vriendelijke groet, Patricija

Antwoord:
Naam: Mietje De Volder
Datum: 30 november, 13u08
Reactie: Hi Geert, Na genoten te hebben van je boek, ben ik komen luisteren naar jouw lezing op de Boekenbeurs te Antwerpen.
Naam: Jannie Voltman
Datum: 28 november, 11u48
Plaats: Ede
Reactie: Dag Geert, Allereerst wil ik je bedanken voor de lieve woorden die je in het door mij gekochte boek hebt geschreven. Ik hoop echt dat de waarheid waar ik naar op zoek ben dichtbij is, zoals jij schreef. Ik heb genoten van je lezing en ben vol goede moed aan jouw boek begonnen. Ik heb je die avond in Het Paard van Troje in Ede gevraagd naar een cursus in de Kabbala dat niet al te moeilijk is voor mij en waar ik bij het begin kan beginnen.. Ik hoop dat je me aan een adres en info kunt helpen. Ook ben ik benieuwd wanneer het werkboek voor de 10 wetten uit komt. Met vriendelijke groet, Jannie Voltman.

Antwoord: Beste Jannie, Dankjewel voor je mooie feedback. Wat je vraag betreft naar kabbalaonderwijs. Een eerste tip die ik je kan geven is het gratis internettijdschrift Abracadabra http://www.kabbalisten.com/abracadabra/december2006.pdf
met maandelijks artikelen over kabbala. Een andere toegankelijke mogelijkheid zijn de maandelijkse kabbalabijeenkomsten in Brussel door het Kabbalah Center in Londen.
Contact : chris.oxenham@kabbalah.com Telefoon: (BE) 0800.49.312; (NL) 0800.023.5027
Op het boek "De 10 wetten" zou ik voorlopig niet wachten, want dat duurt nog een hele tijd. Er bestaat wel een gelijkaardig Engelstalig boek "How a wish can change your life" van Gahl Sasson, dat je via Amazon.com kunt bestellen. Heel veel succes met je zoektocht en je kabbala-avontuur! Je zult je 'juiste leraar' vast ontmoeten, daar ben ik van overtuigd!
Hartelijke groet, Geert
Naam:
Datum: 27 november, 14u02
Reactie: hopelijk bent u de meneer die mij bij de Lidl een pen heeft gegeven: als dat zo is ben ik bijzonder trots om dat in mijn bezit te hebben. Lief bedankt.
Naam: Vered ben-kiki
Datum: 27 november, 13u53
Reactie: Dag Geert, Ik heb het gelezen, en nu... zeggen mijn vrienden dat ik opnieuw kan beginnen. De laatste dagen verschijn ik overal met het boek...
Wow! Zo mooi! 13+13 kwam ik inderdaad tegen, aan het einde van de boek.
Havaya betekent in het Hebreeuws 'al wat is', en dat is Liefde, God, JHVA, alle namen en alles. Het boek is ZO mooi! succes! I start for India 8 December. Happy days and holidays, Love, Vered
Naam: Annet Prijs - Lips
Datum: 26 november, 12u09
Reactie: Beste Geert, Mijn naam is Annet Prijs - Lips en ik ben woonachtig in Nederland. Ik ben zeer nieuwsgierig naar alles wat er leeft en bestaat naast het aardse leven. Ik ben daarom ook 2 jaar geleden Feelicious gestart om mensen kennis te laten maken met niet alledaagse zaken. In de Happinez las ik over jou. Nu is mijn vraag: Ik hou mij bezig met Numerologie. Geef daar ook workshops en cursussen in. Enerzijds merk ik dat er een enorme behoefte is aan Numerologie. De tijd is dus rijp. Anderzijds merk ik dat ik steeds dieper er op in wil gaan en vraag mij dan ook af of jij mij kan helpen een weg te vinden om meer over Numerologie te weten te komen. Iedere keer kom ik weer de Kabbala tegen. Ligt daar de oorsprong van de Numerologie? Ik zou ontzettend blij zijn als jij daar iets meer over zou kunnen zeggen. Alvast bedankt, Warme groet, Annet Prijs - Lips

Antwoord: Beste Annet, Hartelijk dank voor je vriendelijke reactie en interesse. Wat er eerst was, de numerologie of de kabbala, dat kan ik niet zeggen (als er al iemand is die dit wel kan zeggen). De bronnen van dit soort universele wijsheden en inzichten zijn vaak niet meer exact te herhalen.
Feit is wel dat kabbala zich inderdaad ook intensief met getallen bezig houdt. Zoals je wellicht weet, heeft voor kabbalisten elke Hebreeuwse letter een getalswaarde. Door nu bijvoorbeeld de getallen van 1 bepaald woord op te tellen, en die te vergelijken met dezelfde getalswaarde van andere woorden, worden nieuwe betekenissen achterhaald in de Thora. Er worden verbanden gelegd die er op het eerste zicht niet waren. Volgens de kabbalisten is wiskunde dan ook de taal van God.
Ik zelf ben hier geen specialist in. Ik kan u wel alvast volgende website-link geven om er iets meer over te weten te komen; http://www.inner.org/gematria/gematria.htm - in het Engels weliswaar.
Ik hoop dat ik je hiermee een beetje heb op weg geholpen en dat het het begin mag zijn van een spannende, fascinerende zoektocht. Kabbala lijkt soms een ingewikkelde materie, maar komt meestal op iemands pad wanneer hij of zij daar klaar voor is. Het lijkt soms of de Kabbala de mens zoekt, in plaats van omgekeerd! Het is dan aan de mens zelf natuurlijk om daar al dan niet gehoor aan te geven. Hartelijke groet,Geert Kimpen.
Naam: Tine Thijs
Datum: 24 november, 16u01
Reactie:
Naam: Louise
Datum: 24 november, 08u26
Reactie: Dank voor fantastische lezing gisteravond in Het Paard van Troje in Ede! Vriendelijke groet van Louise (en nog bedankt voor je lieve signatie)
Naam: Lilian Joosen
Datum: 22 november, 11u49
Plaats: Breda
Reactie: Wat een genoegen, je lezing in Copacabana in Breda. Wij kijken alvast uit naar je volgende lezing, hoop dat je je enthousiasme vast kunnen blijven houden. En Ron heeft al over de verfilming van Newton gedroomd, spreekt dus erg tot de verbeelding. Liefs, Lilian Joosen.
Naam:
Datum: 21 november, 15u33
Reactie: Ik heb uw boek gelezen en het heeft mijn hart geraakt. De plek waar Shechina zich bevindt. Dat je niet om liefde hoeft te vragen als je weet dat je liefde bent en dit in de ander herkent. Bedankt!
Naam: Ada Louise Poons
Datum: 21 november, 14u52
Reactie: Beste Geert, is het ook mogelijk het boek "De Kabbalist" naar Frankrijk te sturen? En wat zijn daar dan de totale kosten van? Met vriendelijke groeten. Ada Poons.

Antwoord: Beste Ada, het boek kan opgestuurd worden naar overal in de wereld; ook naar Frankrijk dus! In dit geval zijn de portokosten 6 euro. Hartelijk dank voor de interesse!
Naam: Rina
Datum: 20 november, 21u21
Reactie: Hoi Geert, ik keek op jouw site...en vond hem prachtig!...dat heb ik je gemaild en toen stuurde je n aardig mailtje terug. Eergister vertelde een vriendin dat ze een heel boeiend boek aan het lezen... dat van jou.....ik dacht daar over na...en die nacht droomde ik er over....WAT kan ik niet meer precies boven tafel krijgen :-) gisteravond heb ik jouw boek op mijn verjaardagslijstje gezet en las bij BOL.com de reacties van enthousiaste lezers.... en vandaag krijg ik de uitnodiging van jouw lezing in Het Paard van Troje in Ede .... Ik heb donderdagavond een afspraak...maar als die morgen het af gaat zeggen dan ben ik niet verbaasd....:-) alles gaat zijn weg....alles is in beweging....zo prachtig als je onderweg op jouw pad ook nog je bewust bent van de "knipogen" van God ( om met Chopra te spreken).... misschien tot donderdag in ede :-) Groeten Rina.
Naam: Gregor Sevens
Datum: 20 november, 10u45
Plaats: Hasselt
Reactie:

Antwoord: Dankjewel. Beste Gregor, op 16 december geef ik een lezing in Wommelgem, in Synergie. Hartelijke groet, Geert
Naam: Dick Spangenberg
Datum: 19 november, 19u18
Reactie: Beste Geert, Wat een prachtige website!! Ik gaf je boek enige tijd geleden aan mijn vrouw Mery de Kievid. Intussen bestuderen wij Jung, de Tarot door Jan Ton en lezen veel. Ik kwam een artikel over de Kabbala tegen in Onkruid. Zij hadden het over een stappenplan dat op jouw website moest staan. We hoopten iets te vinden waardoor we nog meer in kontakt met de kabbala konden komen. Klopt het niet? Hartelijke groet, Dick Spangenberg.

Antwoord: Beste Dick, Dank je wel voor je warme feedback! Het 10 stappen plan staat op een link die ik geef aan mensen die een lezing bijwonen. Niet om geheimzinnig te doen, maar omdat bij de 10 stappen een achtergrondverhaal hoort dat ik vertel tijdens deze lezingen.
Naam: P. van Oosten
Datum: 19 november, 17u49
Reactie: Mijn vriendin vond uw boek erg interessant. Graag zouden wij het een kennis in Duitsland ook cadeau doen. M.v.g. P. van Oosten

Antwoord:
Naam: A C van der Graaff
Datum: 19 november, 15u44
Reactie: Ik heb veel religies, kerken bezocht. Teveel ver en geboden. Uw site boeit mij. Graag meer. Gegroet.
Naam: Bernadette Drees
Datum: 18 november, 17u24
Reactie: Beste Geert,
Via je zus Sonja Kimpen (die ook heel vernieuwend is) leerde ik jouw boek kennen. Heb het besteld via jouw site ( die echt heel mooi is!) Ik ben op zoek naar een kunstboek van Zapolansky, wiens schilderijen (gezien op jouw website) me heel erg aanspreken. Vriendelijke groeten!

Antwoord: Beste Bernadette, op de website www.yomtovart.com vind je meer informatie over deze kunstenaar!
Naam: Evelien
Datum: 17 november, 16u08
Reactie: Beste Geert, Wat zijn vrouwen gezegend als ze uit ontelbare boeken hun juiste leesvoer vinden. Hopelijk hebben nog meer mensen vorige week zondag op de Boekenbeurs de stap gezet het boek van de man naast Bart Moeyaert vast te nemen, want de eerste bladzijden zijn alvast veelbelovend. Ik houd je op de hoogte hoe mijn visie op het boek verder evolueert, en houd alvast ook de naam Geert Kimpen in de gaten. Veel liefs (!), Evelien en... Greta
Naam: Cindy Heijnen
Datum: 16 november, 20u54
Reactie: Inmiddels ben ik begonnen met lezen in je boek...leest heel fijn, spannend beschreven zoektocht... Groet Cindy
Naam: Jac Vroemen en Dorine Haveman
Datum: 14 november, 21u03
Reactie: Dag Geert,Je boek uitgelezen. We vinden het knap. Hartelijke groet, Jac.
Naam: Peter Veldkamp
Datum: 13 november, 21u56
Plaats: Berkel
Reactie: Beste Geert, Ook al is het meer dan een week geleden dat je de lezing hield in Berkel, wil ik toch mijn bewondering en waardering voor je uitspreken. Ga je boek zeker lezen!, en mijn droom (makelaar worden) waarmaken! Heb inmiddels een stap gezet. Houd je uitstraling vast! Heel veel succes. Peter Veldkamp.
Naam: Ingrid Larik
Datum: 13 november, 12u43
Reactie:
Naam: Vered ben-kiki
Datum: 13 november, 10u18
Reactie: Hi Geert, Thanks for the meeting on saturday. I enjoyed it very much! I read few sentences in the book, and thought: when will it appear in Hebrew? The next page, I thought: When will it be translated to Arabic? Soon, I hope. This book promotes peace and understanding. Even hearing you gave me this feeling. I enjoy reading so much. Happy I read it in Dutch. I had to force myself to go to sleep: I am after page 40 already... Have a nice day, nice week, Yours, Vered.
Naam: Michel Grosemans
Datum: 12 november, 19u02
Reactie: Ik heb jouw boek getiteld "de Kabbalist"gelezen. Het eigenaardige van het verhaal is dat het zozeer met mijn eigen verhaal kan gelinkt worden .Ik ben denkelijk de enige Kabbalist die er in een straal van 100 km zou aanwezig zijn .Ik heb over 3 maanden terug een besluit genomen om een boek te schrijven over mijn verhaal .Maar ik kan mijn gedachten niet zo goed verwoorden. Dat uw boek in mijn handen is gekomen is eigenlijk niet zo eigenaardig het is mij aangeraden op een ogenblik van totale onzekerheid.
Naam: Nathalie Roche
Datum: 10 november, 20u17
Reactie: Beste Geert Kimpen, Het was een plezier om u te horen,in de Kennemerboekhandel in Haarlem op 26 oktober . Het boek heb ik een paar dagen later gekocht!.U had toen verteld dat u een film zou gaan produceren over het leven van Chaim Vital. Kunt u daar iets meer over vertellen?. Met vriendelijke groet .Nathalie.

Antwoord:
Naam: Peter Baars
Datum: 9 november, 14u09
Reactie: Het gevoel dat ik je al heel lang ken laat mij niet los. Ik heb je boek nog niet eens uit. De rabbi heeft gezegd dat het zijn boek is. Jij zei dat het het jouwe is, maar jullie hebben allebei ongelijk. En ik kan het weten want ik stam uit dezelfde tijd, als Chaim.
Naam: Hanna Baborakova
Datum: 8 november, 13u15
Reactie: Beste Geert, Ben vorige zondag naar je lezing geweest in Berkel en gisteren heb ik een ingeving gehad. Ik voelde heel sterk, dat ik je in contact moet brengen met mijn zoon Robert. En dat ging over zijn schilderkunst. Hierbij stuur ik je zijn website: http://robertfurbacher.exto.nl/ en wij zien wel, wat er gaat gebeuren
Naam: Karel Michielsen
Datum: 8 november, 06u05
Reactie: Beste Geert, Ik heb U vorige week zaterdag 4 november ontmoet op de boekenbeurs in Antwerpen. Ter herinnering : rood haar, baard, heb een foto van jou genomen, ben bibliothecaris in Rijkevorsel en gepraat over o.m. een mogelijke lezing in bibliotheek Rijkevorsel. Zaterdag 11 november kom ik nog luisteren naar jouw lezing op de boekenbeurs. Breng de foto mee, ook jouw vrouw heb ik gefotografeerd en die foto breng ik ook mee. Bedankt nog voor wat je in het boek hebt geschreven. Heb zaterdag de lezing op de boekenbeurs van jouw zus Sonja gevolgd, ben benieuwd hoe jouw lezing zaterdag zal zijn. Tot zaterdag. Hartelijke ochtendgroeten, Karel Michielsen.
Naam: Maaike van Keulen
Datum: 7 november, 09u24
Reactie: Hoi Geert, Christine en Zonneke, Na de lezing van afgelopen zondag ben ik gelijk vertrokken. Als ik de dingen die ik hoor of zie interessant vind, dan wil ik alles in me opnemen, opzuigen. En dat was ook zondag het geval. Maar dat kost me heel veel energie en dat maakt me dus ook erg moe. En er stond een hele rij mensen die jouw boek gekocht hadden en het door jou wilden laten signeren. Dus ben ik gelijk naar huis gegaan. Ik vond het een ontzettend leuke uiteenzetting. Door jouw presentatie bleef het erg levendig, werd het niet saai om naar te luisteren. De presentatie van de beelden vond ik ook heel mooi verzorgd. Geert, ik wens je heel veel succes met de voortgang, je nieuwe boek en alles wat nog op jullie pad gaat komen. En wil je de groeten overbrengen aan Christine en Zonneke? Lieve groet, Maaike
Naam: Annick Vranken
Datum: 6 november, 21u23
Reactie: Ik heb met veel interesse het artikel in Onkruid nr 174 gelezen over de kabbala. Daarin wordt het 10-stappenplan vermeld samen met het adres van deze website waar dat 10-stappenplan te vinden zou zijn. Ik heb eens doorheen de site gesurft maar het nergens tegengekomen. Waar kan ik dat 10-stappenplan terugvinden? Alvast bedankt, Annick Vranken

Antwoord:
Naam: Jos Maes
Datum: 6 november, 16u28
Reactie: Geert, Het was prettig met jou kennis te maken, helaas veel te kort en zondag kon ik niet weg van mijn boekenstand. Uiteraard had ik graag liever wat ingegaan op je bronnen voor dit meesterwerkje dat van zoveel kennis en 'hart' getuigt, maar goed, we zien elkaar zeker nog wel op een volgende boekenbeurs, daar twijfel ik niet aan. Nog veel succes en vriendelijke groeten, Jos
Naam: Pat Donnez
Datum: 6 november, 13u55
Plaats: Mechelen
Reactie: Goede Geert, Dit om je te zeggen dat - hoe kort ze ook zijn - die gesprekjes met jou prettig zijn. Pas nu (vanwege een weekje er tussenuit) lees ik hoe goed het wel niet gaat met de Kabbalist. Vertaling van Duitsland tot Polen en straks Hollywood. Nounou. Waar eindigt dit? Het wordt nu wel hoog tijd voor mij om het snel te lezen. Vlug naar de boekenzaak vooraleer de vijfde druk is uitverkocht. Pat Donnez.
Naam: ArieJan Olree
Datum: 6 november, 11u27
Plaats: Berkel en Rodenrijs
Reactie: Bedankt voor je verhaal gisterenavond in Berkel en Rodenrijs. Ik zal je nog wel een keer tegen het lijf lopen. Licht en Liefde.
Naam: Mies Hoogland
Datum: 6 november, 10u39
Plaats: Berkel en Rodenrijs
Reactie: Dag Geert, Je hebt mij, en velen met mij gisteren een onvergetelijke avond bezorgd. Veel succes met jouw tweede boek. Met mijn vooruitziende blikken groet ik jou, "Het Vlindermeisje", lange tijd zat ik een cocon.
Naam: Susan Knaap-Leenaars
Datum: 6 november, 09u01
Plaats: Berkel en Rodenrijs
Reactie: Goedemorgen mijnheer Kimpen, Gisteravond ben ik bij de lezing in Berkel geweest en U heeft mij van begin tot eind geboeid, ik heb aan Uw lippen gehangen. Uw kracht zit toch zeker ook in de "performance on stage". Wat een drive, mimiek, overtuigingskracht, humor, liefde, vrolijkheid. Ik weet dat ik mijn diepste wensen mag vervullen, maar het is heel goed om er weer op deze manier aan herinnerd te worden. Berkel en Rodenrijs is veranderd na de lezing van Geert gisteravond: dromen zijn ook hier geen bedrog, maar het waard waar te maken. Bedankt, Susan. Groet, Susan Knaap, leiding Zen-meditatie in 't Klooster te Berkel.
Naam: reizende-reporter@chello.nl
Datum: 5 november, 22u56
Plaats: Berkel en Rodenrijs
Reactie:
Naam: Indigne Ivo
Datum: 5 november, 17u29
Reactie: Goede avond Geert, We zijn zeer laat thuis gekomen vandaag, maar toch vond ik het enorm fijn om u te ontmoeten op de Boekenbeurs in Antwerpen. De vreugde die ik voelde was hartsgevoelig.
Uw openheid en vreugde die ik bij u mag ontvangen, is me een relevatie en revelatie in mijn ziel. Die nooit meer kan worden ontnomen. NOOIT NOOIT NOOIT. Maar in alle geval het is voor mezelve een enorme bevrijding in mijn gemoed, u ontmoet te hebben. Nog heel veel liefs en genegenheden voor u, uw directe omgeving en.... PACE Y BENE. AMEN
Naam: A. Elbaz
Datum: 4 november, 22u24
Plaats: Amsterdam
Reactie: Ik heb genoten van het boek!!!
Naam: Katja Stonewood
Datum: 3 november, 15u08
Reactie: Beste Geert, Als ik enigszins kan, kom ik 11/11 zeker langs de boekenbeurs in Antwerpen, om uw lezing te horen en als het past kom ik u even gedag zeggen, Zeer Vriendelijke Groeten, Katja.
Naam: S. De Haas
Datum: 2 november, 19u08
Reactie: Hai Geert, Ik hoorde van mijn schoonmoeder dat er een wachtlijst is voor het boek De Kabbalist in de bibliotheek van Haarlem! Leuk om te weten!
Naam: Myriam Torfs
Datum: 2 november, 12u12
Reactie:

Antwoord: Beste Myriam, op 11 november om 15u geef ik een lezing op de Boekenbeurs in Antwerpen over De Kabbalist. Voor de andere momenten dat ik er ben; kijk: http://www.dekabbalist.nl/agenda.html Graag, tot dan!
Naam: Ria van Lent
Datum: 1 november, 15u27
Reactie: Beste Geert, De expositie zondag in Sekieta in Haastrecht was erg leuk. Prachtige werken. Hoe jij de kunstenaars introduceerde was indrukwekkend. Hoe jij de kabbalist wist te verweven met hun werken was boeiend. Op een duidelijke en vlotte manier wist jij ze aan ons voor te stellen. Dat maakte een diepe indruk en niet alleen op mij. We hopen nog veel van je te lezen in de toekomst. Het boek van Christine, "Het Mama Masterplan" heb ik nog niet gelezen maar het lijkt mij een heel leuk cadeau om bij een geboorte te geven en dat wil ik ook gaan doen. Jullie zijn een geweldig stel.
Heel veel succes en een knuffeltje voor Zonneke. Groetjes, Ria.
Naam: Wico Mulder
Datum: 1 november, 10u16
Plaats: Amsterdam
Reactie:

TOP

Delen: