Rachel
of het mysterie van de liefde

Geert Kimpen (1965) schreef na zijn internationale bestseller De Kabbalist, een tweede succesroman De geheime Newton. Met Rachel, of het mysterie van de liefde bestendigt Kimpen zijn schrijverschap.

Wat is sterker? Geloof of liefde?

Rachel

Rachel, of het mysterie van de liefde is een Praags liefdesverhaal, geïnspireerd op oude Joodse legenden. Verhalen vol diepe inzichten over het leven en de liefde, die zonder uitzondering gaan over wat mensen ten diepste drijft.
Een dochter moet haar vader verraden, omdat hij teveel van haar houdt. Om zichzelf te vinden ontvlucht zij het ouderlijk huis en wordt ze in de armen gedreven van een man met duivelse bedoelingen. Een helse priester, die uit is op haar ziel en er alles voor over heeft om haar Joodse natuur te vernietigen. Alleen de overweldigende kracht van de liefde kan haar redden.

Een verhaal over het grootste mysterie van de menselijke natuur…. het vermogen om ondanks alles lief te hebben.

In korte tijd verandert Rachel van een onschuldig meisje tot een bewuste vrouw die haar missie vindt, en de kracht van haar sexualiteit ontdekt.

Is een mens in staat zijn zielsverwant te herkennen? Of is iedere liefde een zinsbegoocheling, een verzengend vuur gedoemd vroeg of laat uit te doven? Is er werkelijk voor ieder mens een andere helft? Is een mens die denkt uit ontelbaren zijn zielsverwant te herkennen gezegend, of een dwaas? Is liefde eeuwig? Hoe kan het dat liefde door de ene onbeantwoord blijft terwijl de andere ervan overtuigd is dat het eeuwige liefde is? Komen zielsverwanten elkaar altijd tegen in dit leven? Kan iemand meerdere zielsverwanten hebben? Is het mogelijk om opnieuw je hart te openen wanneer het eenmaal gruwelijk is vertrapt? Is het waar dat in zaken van het hart alleen de vrouwelijke natuur zinnige dingen heeft te vertellen? Over alles wat u altijd wilde vragen over liefde en zielsverwantschap maar nooit durfde omdat u niet wist tot wie u de vraag moest richten. Over het grootste mysterie van de menselijke natuur; het vermogen om lief te hebben… RACHEL.
- Geert Kimpen

Geert Kimpen (1965) debuteerde zeer succesvol met de roman De kabbalist, dat ook direct zijn internationale doorbraak betekende.

Het werd gevolgd door De geheime Newton die de ParaVisie-lezers Award 2009 ontving voor de meest inspirerende roman van het jaar.

Over zijn boek "Stap voor Stap", dat ook in Portugal veel succes kent, schreef Susan Smit in Happinez: "Dit boek is zo openhartig, toegankelijk en met humor uitgewerkt dat het met kop en schouder boven de andere boeken over dit onderwerp uitsteekt".

Rachel, of het mysterie van de liefde. Het verhaal van hoe een onbenullig incident levens voorgoed kan veranderen.

 

 

 

Bestel het boek nu!

TOP

Delen: