Cabalistul

Un tânăr trebuie să aleagă între iubirea absolută şi înţelepciunea absolută.

Cabalistul

Hayyim, un tânăr cabalist din secolul al XVI-lea, are visuri măreţe. El vrea să facă din cabala, învăţătura mistică rezervată câtorva iniţiaţi, o carte accesibilă tuturor şi să pună pe hârtie pentru prima dată în istorie toate interpretările sale. Hayyim găseşte în Iţac Luria maestrul care deţine răspunsurile la toate întrebările lui, iar pentru acest lucru el este gata să facă orice. Dar, nu peste multă vreme, tânărul se îndrăgosteşte de fiica maestrului, o fată nonconformistă, hărăzită de tatăl ei să-i fie soţie altcuiva. Cărui glas îi va da ascultare Hayyim în cele din urmă? Celui care-i porunceşte să-şi urmeze dragostea sau celui care-i porunceşte să găsească răspunsul la întrebările omenirii?

Geert KimpenGeert Kimpen a fost fascinat de povestea enigmatică a lui Hayyim Vital, ale cărui cărţi au ajuns abia acum să fie cunoscute de marele public.
Autorul a călătorit în Israel, Egipt, America, Anglia şi Franţa, apoi a renunţat la viaţa lui tumultoasă ca regizor de teatru în schimbul liniştii de la masa de scris.
Cartea astfel rezultată – "Cabalistul" – este un minunat roman biografic, bazat pe întâmplări adevărate.

 

Translation: Valentina Tirlea
Cabalistul will be published in september 2009 by Humanitas.
More information:
www.humanitas.ro/humanitas-fiction/cabalistul

Cabalistul

TOP

Delen: