Kabbalisti

Kabbalisti

Kabbalisti on taianomainen kertomus arvostetun kabbalaoppineen elämästä.


Valintoja pimeän ja valoisan välillä

Julkaistu: 26.1.2011
"Pimeän ja valoisan valinnoista belgialainen kirjailija Geert Kimpen kirjoittaa huikean fiktiivisen seikkailun. Romaani on kuin velipuoli Amin Maaloufilta hiljattain ilmestyneelle Leo Afrikkalaiselle. Molemmat innostavat tutkimaan Lähi-idän uskontoja, juutalaisuutta ja islamia."
- Kainuun Sanomat

Kabbalisti on fiktiivinen kuvaus 1500-luvulla eläneen kabbalistirabbi Hajjim Vitalin nuoruusvuosista. Vital on tärkeä hahmo kabbalan historiassa, mutta hänestä ei ole juuri kirjoitettu. Hän asui nuoruutensa Galileassa Tsfatin kaupungissa, kabbalismin keskuspaikassa, jonne uskonnosta kiinnostuneet vaelsivat kaukaakin kuulemaan rabbien opetuksia. Tuohon aikaan kabbala oli pienen suljetun piirin uskonto, ja sen tekstejä saivat lukea vain oppiin initioidut.


Kabbalisti on nautinto lukea

Julkaistu: 23.2.2011
"Kimpen kirjoittaa romaanissaan ymmärtäen ja samalla huumorilla ihmisten uskonnollisista intohimoista. Hajjim Vitalikin on ennen muuta nuori mies, jota vievät nuoren miehen halut: himo ja pätemisen tarve. Samalla hän etsii kaikin voimin Jumalaa, todellista itseään ja uskon välitöntä kokemusta.
Kabbalisti on nautinto lukea, sillä se on täynnä kiehtovia keskusteluja ja oivalluksia. Jo yksin kirjan lukujen nimet herättävät mielikuvituksen."
- Kirkko ja kaupunki

Geert Kimpen kertoo Hajjim Vitalin värikkään elämäntarinan niin mukaansatempaavasti, että kirjaa on vaikea laskea kädestään. Vital on jo nuorena poikkeuksellisen lahjakas opiskelija, ja ristiriitaisen opettajansa Jitshak Lurijan ohjauksessa hän todella pystyy uppoutumaan kabbalan salaisuuksiin. Jo varhain Vital ymmärtää, että hänen tehtävänsä on tuoda kabbalan opit suljetuista kammioista kansan ulottuville, ja hän alkaa kirjoittaa aiheesta yleistajuista kirjaa. Vitalin vakaumusta kuitenkin koetellaan, ja kielletty rakkaus opettaja Lurijan tyttäreen Francesaan suistaa lopulta Vitalin elämän raiteiltaan. Kirja huipentuu äärimmäisen jännittävään kohtaukseen, jossa Vital seikkailee Temppelivuoren alla etsimässä myyttistä liitonarkkua.


Paulo Coelhon viitoittamalla tiellä

Julkaistu: 2.3.2011
"Belgialainen Geert Kimpen on kirjoittanut jännittävän tarinan rabbi Hajjim Vitalin (1543-1629) elämästä. Kabbalisti on kertomus nuoren miehen kilvoittelusta kabbalan polulla, mutta myös intohimosta kielletyn rakkauden syövereissä. Kimpen on saanut osakseen ylenpalttisesti menestystä Paulo Coelhon viitoittamalla tiellä."
- Eeva

Geert Kimpen

Geert Kimpen

Geert Kimpen on kirjoittanut fiktiivisen tarinan kabbalistirabbi Hajjim Vitalin nuoruusvuosista.

Geert Kimpen syntyi Belgiassa vuonna 1965 ja asuu nykyään Hollannissa. Hän on koulutukseltaan elokuvaohjaaja, ja hän on myös tehnyt käsikirjoituksia teatteriin, kabareihin ja televisioon. Hän on kirjoittanut niin romaaneja kuin tietokirjojakin. Kabbalisti on hänen tunnetuin teoksensa, ja sen käännösoikeudet on myyty jo 15 maahan.

Kimpenin kirja on niin upea, että yritän hillitä itseäni

Julkaistu: 6.2.2011
"Kimpenin kirja on niin upea, että yritän hillitä itseäni, sillä järjetön ihastus ei ole hyvä kumppani tuottaa ymmärrettävää tekstiä. Jos haluat lukea tämän kirjan, ole valmis siirtymään Tsfatin kaupunkiin ja vuoden 1563 talveen, josta kaikki alkaa. Kirja on jaoteltu hurmaavan mystisiin lukuihin, joiden nimet jo herättävät innoituksen muuttaa tähän kabbalistien kaupunkiin tutkimaan kabbalistisia sanoja, Jumalan kirjaimia ja lukumystiikkaa, kohtaamaan demoneita, erotiikkaa, jumaluutta ja historiaa."
- Leena Lumi -blogi

Kirjailija: Geert Kimpen
Kääntäjä: Titia Schuurman

Geert Kimpen & Titia Schuurman
Geert Kimpen & Titia Schuurman

Alkuteos: De kabbalist
Laji: Käännetty kaunokirjallisuus, Scifi ja fantasia
ISBN: 9789519107585
Ilmestymispäivä: 25.1.2011
Sidosasu: Sidottu
Sivua: 400
32,00 €

TOP

Delen: