Terug naar overzicht

50+.nl

50+.nl
Foto: Eugenio Rucuenco

21/01/2009 - De Kabbalist, een inspirerend en intrigerend boek dat je niet loslaat

Het levensechte verhaal van Chaim Vital. Chaim is op jonge leeftijd bezig met het ontrafelen van de geheimen van de mensheid. Tot groot verdriet van zijn vader wil hij dit doen op een wetenschappelijke manier en niet volgens het geloof. Maar na een vreselijke gebeurtenis komt Chaim tot de conclusie dat wetenschap niet alles is en wordt hij de jongste kabbalistleerling. Hij wil de kabbala, een mystieke leer voor ingewijden, toegankelijk maken voor alle mensen en op die manier de wereld tot het aardse paradijs van weleer maken. Maar om dit te kunnen doen moet hij veel opgeven, onder andere zijn grote liefde.
Geert Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van Chaim Vital. De boeken van Chaim worden nu pas bekend onder een groter publiek. Geert reisde naar veel landen en verruilde zijn hectische bestaan van theaterregisseur voor de stilte van de schrijftafel. Het resultaat is het op ware feiten gebaseerde, inspirerende levensverhaal van Chaim Vital, De Kabbalist.
Het is een boek dat vragen beantwoordt en vragen oproept, dat gevoelens oproept van weerstand maar ook van erkenning en van; "Ja, dat is het". Kortom een inspirerend en intrigerend boek dat je niet loslaat.

50+.nl

TOP

 

Delen: