Terug naar overzicht

BangerSisters.nl

BangerSisters.nl
Miranda van den Berk

20/05/2011 - Erotisch boek wat je als lezer niet weg kunt leggen.

De kleine klungelige Oscar laat een kruik met het laatste restje wijn vallen, een half uur voor aanvang van de mis in de Heilige Geestkerk van priester Thaddeus. Op zondag zijn in Praag alle winkels gesloten behalve de winkels in het Jodenkwartier. Thaddeus is gedwongen om een nieuwe fles wijn te kopen. Daar ontmoet hij Rachel. Rachel werkt namelijk in de wijnwinkel van haar vader. Elke zondag maakt haar hart een sprongetje wanneer Bezalel, de zoon van rabbi Loew, de winkel binnen komt. Is het lust of is de jongen echt haar zielsverwante? Rachel, die zonder haar moeder opgroeide in een Joodse wijk in Praag weet niet goed wat ze met haar gevoelens aan moet. Ze is niet meer het kind wat haar vader in alle macht probeert te beschermen, maar een jonge vrouw geworden met intense verlangens. Wanneer Rachel ruzie krijgt met haar vader loopt ze weg. Niet wetend waarheen klopt ze aan bij Thaddeus, de aardige priester die met haar praat zoals hij tegen een volwassen vrouw.
Eenmaal binnen in het klooster laat Thaddeus de zeventienjarige Rachel niet meer gaan en verteld haar over zijn grootse plannen. De plannen van God die hij in een visioen heeft gezien. Hij vertelt haar zijn ideeën over de Bijbelse geschiedenis; de schokkende verhalen intrigeren Rachel. Ze raakt in de war en geeft zich over aan deze man. Ondertussen is priester Thaddeus uit op haar ziel en wil haar opzetten tegen haar eigen volk. Is het te laat wanneer zij hem eindelijk doorziet? Of kan de overweldigende kracht van liefde haar en haar volk nog redden?

Rachel of het mysterie van de liefde sleept de lezer mee vanaf de eerste pagina. Het is een verhaal vol met oude legenden gebaseerd op de Kabbala, Joodse mystiek en de Bijbel. Tevens is het een boek met erotische fragmenten, gruwelijkheden waar je kippenvel van krijgt maar wat je als lezer niet weg kunt leggen. De personages in het boek zijn kleurrijk en zorgen ervoor dat het verhaal elke lezer zal aanspreken. Op deze manier blijf je in de ban van het verhaal en de onverwachte wendingen.

TOP

 

Delen: