Terug naar overzicht

Beblissed

Beblissed
Lieke Meertens

2/09/2013 - De Bliss van … Geert Kimpen (bestseller-auteur)

bestseller auteur, quotes inspirerende, spiritueel levenIk heb in mijn leven al vele lezingen gehoord. Maar één sprong daar met kop en schouders bovenuit. Dit was de meest hilarische lezing die ik ooit had gehoord, en tegelijkertijd zat ie propvol wijze lessen. De spreker? De Belgische Geert Kimpen. Auteur van de internationale bestseller ‘De Kabbalist’, en van ‘Rachel of het mysterie van de liefde’. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek: ‘De Prins van Filettino’. Ik was dan ook erg blij dat Geert de geluksvragen wilde beantwoorden.  En wat zijn het mooie antwoorden!! 

1) Wat was jouw laatste geluksmoment?

“Omdat mijn vrouw Christine (Pannebakker) deze zomer de deadline had voor haar bestseller auteur spreker happinez festival boeken wijsheid inspirerende quotesbinnenkort te verschijnen roman, ben ik voor het eerst alleen met mijn dochter Zonneke op reis geweest. Zij mocht de bestemming kiezen en het werd Londen. Ik was nog nooit zo lang met haar alleen geweest en was best zenuwachtig of ze het wel naar haar zin zou hebben. Maar het was heerlijk om met mijn dochter Londen te verkennen. Hoewel ik niet zo van het shoppen ben, genoot ik er ontzettend van om haar op een jurkje te tracteren in Harrod’s. Het mooiste moment was toen we op onze laatste avond na de musical Wicked met de metro terug naar het hotel gingen, en ze vroeg: “Papa, zullen we nog een paar dagen langer blijven?”.

2) Op welke plek ben jij op je best?

“In bed, wanneer ik met mijn vrouw ben. Op een matras, wanneer ik van een massage geniet. In een warme zee terwijl ik tegen de opkomende golven spring, wanneer ik me vrij wil voelen. Op speurtocht door kerken, archieven of spannende plaatsen, wanneer ik in een schrijfproces zit. Op de bank, dicht tegen mijn dochter aan, wanneer ik me vader voel. Verhalen uit de Thora springlevend navertellen wanneer ik een sabbatavond geef. Op een podium wanneer ik een zaal hoor lachen. Rond een tafel vol eten en drank, wanneer ik mijn vrienden zie.”

3) Welk ritueel maakt jou gelukkig?

“De sabbat is een ritueel dat onderdeel van ons leven is gaan uitmaken, en dat ik op het spoor kwam bij het schrijven van ‘De Kabbalist’. Inmiddels is het niet weg te denken uit ons gezin en vieren we het iedere vrijdagavond. Het is een avond van intimiteit, rust en echt het leven vieren. Als workaholics is het zo’n geschenk om één dag per week niets te doen en het leven te vieren. Ook de sabbatavonden die we door het hele land geven om mensen met dit ritueel kennis te laten maken, zijn altijd prachtig en ontroerend.” (Ps. Kijk hier voor een impressie van zo’n avond).

4) Van welk liedje word je heel blij? 

inspirerende quote auteur bekende geluk oud worden wijsheid“Ik word erg blij van het lied “Dansen in de Fontein”. Het is een lied afkomstig uit mijn boek ‘De Prins van Filettino’, dat een vader schrijft voor zijn dochter voor hij zelfmoord pleegt. Hij haalt herinneringen op aan de momenten dat hij met haar in de fontein danste. Het is geinspireerd op mijn relatie met mijn dochter. Zij mag van mij altijd en overal in fonteinen springen en dansen, want de dag dat een mens dat niet meer doet, is hij oud en afgeschreven. Hoewel het lied iets triest heeft, is het een oproep om altijd in fonteinen te blijven dansen…”

5) Heb je tot slot nog een geluks-advies voor de lezers van Be Blissed?

“Geluk is gelukkig geen permanente staat, maar kleine momentjes in een zee van ervaringen. Geluk moet volgens mij geen streefdoel op zich zijn, want wie zich alleen maar wentelt in zijn of haar geluk, slaapt vroeg of laat in. Naar mijn idee moeten we voortdurend blijven werken aan onszelf, ons ontwikkelen, nieuwe dromen formuleren en daarvoor vechten. En tussendoor ervaar je de pareltjes van geluk.”

Meer weten?

Op www.Geertkimpen.com vind je alle informatie over Geerts  boeken, lezingen, sabbatavonden en meer. Zo trekt hij momenteel rond om de lezing ‘Nooit meer Geldzorgen’ te geven. Binnenkort geven Geert en zijn vrouw ook weer een sabbatavond in Oosterhout. Kijk daarvoor op deze site. En ook heel leuk: Geert en Christine geven schrijfweken! Speciaal bedoeld voor mensen die altijd al hebben gedroomd om een eigen boek te schrijven.

 

http://www.beblissed.nl/de-bliss-van-geert-kimpen-bestseller-auteur/

TOP

 

Delen: