Terug naar overzicht

Boekblad

Boekblad

1/06/2011 - Het Belangrijke Nieuws volgens Geert Kimpen

 Wat ervaren Boekvakkers als belangrijk nieuws?

In dit nummer Geert Kimpen, auteur van Rachel of het mysterie van de Liefde. Via de webshops van Libris en Blz was dit boek een nacht lang gratis te downloaden.

4 vestigingen van Paagman gesloten  / Ako opent winkel in ziekenhuis

 

Zowel als schrijver maar ook als zoon van een boekhandelaar ben ik natuurlijk geschokt wanneer er boekenwinkels, zoals nu van Paagman, de deuren moeten sluiten. Maar ik besef dat ik tot die romantische + 40 generatie behoor die niets heerlijkers vindt dan door een boekhandel te struinen, te kijken, te snuffelen, te bladeren en te ontdekken. Toch heb ik een heilig geloof in de boekhandel als die zichzelf durft her uit te vinden. Zo hoorde ik net een prachtig verhaal van een esoterische boekhandel in Zwolle, Aya Sofia, die 70.000 euro ophaalden bij hun klanten toen ze moesten sluiten. Klanten als fans, vrienden en investeerders. Ako die  boekhandels opent in ziekenhuizen, vind ik ook briljant. Zoek die locaties op waar mensen hunkeren naar literatuur en tijd hebben.  Mijn ‘eigen' boekhandelaar Karssen in Bodegraven gaat een koffietafel in zijn winkel zetten. Ook briljant. En als auteur werk ik samen met Karssen; zij verzenden alle boeken die via mijn website besteld worden, inmiddels duizenden, door mezelf gesigneerd, en door Karssen gefactureerd; een ideale match. En gisteren sprak ik voor een uitverkochte Algemene Boekhandel in Amersfoort, waarvan vele toeschouwers nog nooit in die winkel geweest waren, maar die door mijn  lezing ontdekten en net als ik onder de indruk waren van het brede assortiment. Een boekhandel moet een ervaring worden, een belevenis, die door geen enkele website is te evenaren.

 

Boekenvak breken met verleden / Kimpen gratis te downloaden

 

Ik ben 1 van de meeste actieve schrijvers op de sociale netwerken met alles bij elkaar geteld zo'n 20.000 ‘volgers'.  Wanneer ik een nieuwtje heb, kan ik dit onmiddellijk aan al die mensen communiceren. Het zijn mijn trouwste fans, die als eerste mijn boeken kopen, die mijn lezingen bezoeken, en die aan hun netwerken vertellen dat ze van mijn boeken houden. Toen ik dit onlangs aan de directie van Libris en Blz. vertelde, juichten ze bijna van enthousiasme. We hebben onze netwerken verbonden, ik heb een eigen pagina als auteur gekregen op hun website, en in de nacht van de lancering van mijn boek, hebben meer dan 2000 mensen "Rachel" gratis kunnen downloaden. En dat werkt dus. Binnen 1 week ben ik binnen gekomen op nummer 1 in de Libris Top 10. Auteurs moeten uit hun ivoren toren komen en communiceren met hun lezers. Direct. Het is ons vak immers om te communiceren! En natuurlijk vraagt dat tijd, inspanning en is het soms onrustig. Maar ik koester mijn lezers. Zij maken het mogelijk dat ik kan doen wat ik het allerliefste doe; mysteries ontraadselen en daar spannende boeken overschrijven. Dan is het een kleine moeite toch om iedere dag even tijd te maken in direct gesprek met mijn achterban te gaan?

 

Sorti en Monaldi schrijven geschenk spannende boek.

Een Italiaans schrijversechtpaar dat ik bewonder om hun ongelooflijk gedetailleerde research en hun onthullende boeken, schrijft het boekengeschenk voor de Maand van het Spannende Boek. Ontzettend leuk. Mijn vrouw, Christine Pannebakker, auteur van o.m. Vrouwenpower en Wie ben ik, en ik opereren ook als team. We denken voortdurend met elkaar mee, zijn elkaars eerste redacteur, geven samen lezingen, we promoten elkaar, heerlijk om dit toch eenzame vak, op zo'n manier met elkaar te delen en samen uit te oefenen. Ik ben veel in het buitenland geweest om de vertalingen van De Kabbalist te promoten, en iedere keer was het echtpaar Monaldi/Sorti net weg, of zouden ze na mij naar dat land komen. Het lijkt me heerlijk om samen met Christine, die me altijd vergezeld naar het buitenland, samen met mijn dochter Zonneke, een avond door te zakken met de familie Sorti en Monaldi.

 

 

Boekenprogramma op tv / Vlaamse top 100 kookboeken

Mijn zus, Sonja Kimpen, is de "Vlaamse Sonja Bakker".  Zij heeft haar eigen televisieprogrammas en wanneer die op de buis zijn, schiet zij onmiddellijk met haar boeken naar nummer 1 in de Vlaamse Boeken Top 10. Televisie is en blijft een onschatbare factor om van een boek een hit te maken. Maar als schrijver heb je geen enkel forum meer. De bekende talkshows nodigen altijd dezelfde 10 schrijvers uit. En mijn onderwerp , dat onder de grote noemer ‘spirituele roman' wordt geschraagd, is al helemaal taboe in medialand. Ik erger en verbaas me daar over. Hilversum heeft zo weinig affiniteit met wat er leeft, met wat mensen interessant vinden. Ze onderschatten het publiek zo ongelooflijk. Gisteren was er een EO redactrice bij mijn lezing. Ze heeft mijn boeken gelezen, en vind ze geweldig, ze heeft mij 2 uur mijn ziel zien afdraaien voor een enthousiast publiek in de boekhandel, en dan toch was haar reactie achteraf; "Tja, ik moet eens nadenken of ik een haakje kan vinden om je in een programma te krijgen." Dan denk ik; mijn hoela! Wat moet ik nog meer doen om te bewijzen dat ik iets te vertellen heb wat een groot publiek aanspreekt. En dan wenste ik wel eens dat ik ook kook of afslankboeken schreef. Maar helaas met mijn buikje zou ik weinig geloofwaardig overkomen.

TOP

 

Delen: