Terug naar overzicht

Change Think +

Change Think +
Lien Van Laere

14/08/2011 - "Uit de liefde die wij delen is een diepe liefde, compassie en dienstbaarheid naar de hele wereld ontstaan"

Geert Kimpen vond zijn zielsgenoot in Christine:

"Pas als je je levensmissie hebt ontdekt, zul je die partner vinden die daar echt bij aansluit"

"Als ik mensen na een lezing vraag wat hun wens is, staat het vinden van hun zielsverwant met stip op één. Hoe kan het dat zoveel prachtige mensen vruchteloos die wens koesteren? Die vraag was de aanleiding voor mijn laatste roman, Rachel, of het mysterie van de liefde. Ik ben gaan zoeken welke wetmatigheden ten grondslag liggen aan het vinden van je zielsverwant. En het is echt geen ingewikkeld mysterie. De voornaamste voorwaarde is dat je dezelfde levensmissie en idealen deelt. Of je allebei van rode wijn en strandwandelingen houdt, dat zijn uiteindelijk oppervlakkigheden.

Veel mensen denken: als ik eerst de ware vind, dan volgt de rest vanzelf. Eigenlijk werkt het omgekeerd. Zolang je niet samenvalt met wie je in essentie bent, ben je ook op liefdesvlak zwalpend. Pas wanneer je je eigen levensmissie hebt ontdekt en begint te doen waarvoor je hier op aarde bent, zal je die persoon aantrekken die daar perfect bij aansluit.

Mijn visie op relaties is geïnspireerd op de Kaballa. Die zegt dat elk mens in wezen je zielsverwant is, omdat we allen uit dezelfde oerbron komen. Er zijn dus meer mensen waar je een relatie mee kan aangaan om samen dingen mee uit te werken en te groeien. Zo word je als het ware klaargestoomd voor die ene, allesomvattende liefde die je kan ervaren met je zielsgenoot - dé ziel die naadloos aansluit op die van jou. Zelf vond ik die in mijn vrouw Christine. We hadden een instant gevoel van herkenning op een heel heftig niveau en zijn een gesprek gestart dat niet meer eindigde. Alsof we elkaar al honderd jaar kenden en onze levens pas daar en dan echt begonnen. We delen dezelfde idealen en stimuleren elkaar ook tot het allerhoogste. Want dat is volgens mij ook de grote kracht van zo'n zielenliefde. Een liefdesrelatie is niet bedoeld om alleen te navelstaren en constant in elkaar te verdwijnen, maar net om vanuit die gedeelde liefde jezelf en elkaar de wereld in te toveren. Uit de liefde die wij delen is een diepe liefde, compassie en dienstbaarheid naar de hele wereld ontstaan."

www.changethinkpositive.be

TOP

 

Delen: