Terug naar overzicht

Citymag055.nl

Citymag055.nl
Tom de Vries

28/06/2011 - CityMag in gesprek met Geert Kimpen.

Naam: Geert Kimpen

Leeftijd: 45 jaar

Burgerlijke staat: Heel erg gezegend met de prachtige vrouw en auteur Christine Pannebakker, zie: www.vrouwenpower.eu

Eerste baan: Loopjongen op een theaterbureau waarbij de eigenaar/impresario verliefd op me was... en me geregeld lastig viel.

Beroep: Schrijver

Quote: Flirten... is het leven omhelzen.

Het was op zich een grote uitdaging, een interview aanvragen met de beroemde auteur: Geert Kimpen, schrijver van vele succesvolle boeken als: o.a: ‘De Kabbalist', ‘De geheime Newton' en ‘Rachel, of het mysterie van de liefde', toch ging Citymag.nl redacteur Tom de Vries de uitdaging aan. Het resultaat is een prachtig interview voor Citymag.nl | Onlangs is zijn nieuwe roman ‘Rachel, of het Mysterie van de Liefde' verschenen. Het kwam meteen de eerste week binnen op nummer 1 in de Libris Top 10. Daar is Geert dan ook heel trots op. Ook zijn lezers reageren ongelooflijk enthousiast en ontroerd. Het boek geeft hen inzicht en steun in hun vragen over de liefde. Dit was zijn opzet. Het is een passioneel, sensueel en erotisch boek geworden. Met ook nog eens een boel verborgen geschiedenissen uit de bijbel; verhalen over Jezus en Maria die we van de kerkvaders niét mochten kennen en lezen, worden in dit boek onthuld. Volgens Geert Kimpen is dit het ideale zomerboek. En met de eerste druk kan je via een prijsvraag een reis met Geert Kimpen winnen naar Praag; vliegreis en luxehotel inbegrepen; Geert leidt je zelf rond in het decor van zijn boek! Kortom lezen. Te vinden in iedere boekhandel, of met een gesigneerde, persoonlijke boodschap via: www.geertkimpen.com

Hoop | "Alleen hopen is niet voldoende. Wanneer we ons lot willen veranderen, zullen we in actie moeten komen. Het leven reageert pas wanneer we zelf het rad van het geluk aan het draaien brengen. Dat is de wet van actie en reactie. Maar hoop is wel wat ons overeind houdt, en de kracht geeft om door te gaan, tegen beter weten in."

Liefde | "Liefde is de hoeksteen van ieder leven. Zonder liefde gebeurt er niets. Als het met de liefde goed gaat, dan functioneert alles beter in ons leven. Liefde is de brandstof van ons leven. Liefde is verlangen, en zonder verlangen kwam er niets tot stand in deze wereld. De mensheid zou binnen één generatie uitsterven zonder liefde en verlangen."

Jeugd | "De jeugd van een mens wordt vaak geïdealiseerd en geromantiseerd. Maar voor me zelf was het één van de heftigste perioden uit mijn leven, en verre van gelukkig. In je jeugd beleef je alle emoties veel intenser omdat je ze voor het eerst ervaart en denkt dat jij de enige mens op aarde bent die dit ooit meemaakt. Later pas zie je dat iedereen met dezelfde themas worstelt, en leer je door de ervaring zaken relativeren. Je jeugd is een hartstochtelijke tijd, met veel euforie, maar ook met veel - vaak stil en onbegrepen - lijden."

Verleiding | "Verleiden is wat het leven speels maakt. Wanneer mensen seksloos met elkaar omgaan, en elkaar deftig als volwassenen bejegenen zonder de verschillen tussen man en vrouw te erkennen, wordt het leven saai en bloedeloos. Ik ben voorstander voor ongebreideld flirten en het leven vieren. Het speelse geeft jus en plezier aan het leven. Het is heerlijk complimenten te geven en te ontvangen. Te genieten van vrouwelijkheid en mannelijkheid. Waarmee ik geen pleidooi voor vreemdgaan geef. Integendeel. Wanneer je net zeker bent van je liefdesband, is het niet bedreigend dat je zelf, of je partner flirt. Daar kun je dan van genieten, en je krijgt er een supervrouw of superman voor thuis die helemaal in zijn of haar kracht zit."

Passie | "Het ontbreekt vele mensen aan een passie; mijn levensmissie is het net om er mensen aan te herinneren dat ze hier zijn met een reden. Dat iedereen een uniek talent heeft, en een unieke missie, om in dit leven te volbrengen. We zijn hier niet op aarde om louter onze eigen behoeften te bevredigen. We zijn hier om ons steentje bij te dragen aan het leven van andere mensen, aan de wereld. Dat kan iedereen, en dat geeft het leven zin en betekenis. Zonder passie bloedt een mens dood. Wie een passie heeft en leeft, heeft geen tijd om somber te zijn. Die moet en wilt aan de slag. Er is nog zoveel te doen in deze wereld!"

Confrontatie | "Mensen kunnen soms ongelooflijk tactloos zijn. Het is natuurlijk goed om elkaar aan te spreken op zaken die je niet bevallen. Maar dat hoeft niet beledigend of aanvallend zijn. Dan stopt elk gesprek, en staan mensen met getrokken messen tegenover elkaar. Bovendien zegt vaak de ergernis die we naar anderen voelen, meer over onszelf dan over de ander. Daarom vind ik het verstandig om altijd eerst bij jezelf te rade te gaan, en als je de confrontatie zoekt, heel zorgvuldig te formuleren en het vooral bij jezelf te houden. Woorden kunnen letterlijk mensen vermoorden. Als een dolksteek. En het duurt vaak heel lang vooraleer een vertrapt hart hersteld is."

Gezin | "Het fundament van mijn leven. Mijn vrouw en mijn dochter Zonneke zijn de reden waarom ik al de dingen doe, die ik doe. Zij geven me inspiratie, richting en focus. Zij geven zin aan mijn leven. Vanaf dat je een gezin hebt draait het niet meer alleen om je eigen persoontje, maar ga je zorgen, rekening houden, delen. En dat samenleven geeft zoveel kracht, is zo intiem, dat het het grootste geschenk in een mensenleven is."

Apeldoorn | "Ik heb hele mooie herinneringen aan de lezingen die ik in Apeldoorn gaf. Het zijn hele warme, leuke, enthousiaste mensen, en ik kom er heel graag. Daarom ben ik ook blij dat de theatertournee die ik ga geven "De wetten van het leven", met het beste van mijn lezingen, start in Apeldoorn. Het is heerlijk om daar de première te mogen geven, en ik hoop dat er heel veel Apeldoornenaren zullen zijn op 29 oktober." - Reserveren en meer informatie: www.blizevents.com of info@blizevents.com of +31 (0)35 888 4628

Schrijven | "Is mijn passie. In schrijven kan ik verslag doen van de inzichten die ik zelf verwerf. Kan ik de wijsheden delen, die ik zelf ontdekt. Ik ben een verhalenverteller, en door de verhalen neem ik andere mensen mee op het avontuur van het leven. Ze identificeren zich met mijn personages, beleven daardoor zelf het verhaal, en vinden op die manier de wijsheid in zichzelf. Het is niet altijd rozegeur en maneschijn om te schrijven. Net omdat ik het zo serieus neem, en zo goed mogelijk wil doen, vergt het bloed, zweet, tranen, en heel veel tijd. Dat is soms erg frustrerend. Aan een boek werken kost me gemiddeld twee jaar van mijn leven. Dat is een serieuze investering, om twee jaar lang een wereld proberen op te bouwen om je lezers te vervoeren. Maar als het lukt, is het heerlijk, en is het geweldig om zoveel feedback te ontvangen."

Levensles | "Zeg nooit; we zien wel waar het schip strand... want dan weet je één ding zeker; dat het schip vroeg of laat zal stranden. Dit is het motto wat Christine op onze eerste date formuleerde, en is de gouden formule om een levenlang gelukkig in de liefde te zijn."

Tijd | "Die gaat alsmaar sneller en sneller naarmate je ouder wordt. Dat is vaak schokkend. Ik wou dat ik wel eens de rem ontdekte waardoor je de tijd even stil kon zetten. Het raast maar door en voor je het weet is er weer een jaar voorbij. Terwijl er nog zoveel te doen is. Van mensen die zich vervelen... snap ik niets."

TOP

 

Delen: