Milou Steegman
TEKST MILOU STEEGMAN
“Ik heb ondervonden hoe inspirerend het is om lezingen te mogen geven, de achtergronden van mijn boeken te mogen toelichten. Ook geef ik, samen met mijn vrouw Christine Pannebakker, ook schrijfster, sabbatavonden, waarin ik het publiek initieer en laat deelnemen aan dit eeuwenoude, mystiek ritueel uit de kabbala.”
“Ik ben nieuwsgierig naar hoe het leven werkt. Wat de spelregels zijn. Hoe we onze dromen en talenten waar kunnen maken. Maar ook de grote levensvragen zoals; Wie ben ik? Bestaat God? Is er leven na de dood? Wat is de zin van het leven?. Door voor het schrijverschap te (durven) kiezen, heb ik de luxe situatie gecreëerd me voltijds met deze vragen te kunnen bezig houden”.
In zijn schrijven doet Geert verslag van zijn zoektocht. Niet letterlijk, maar in de vorm van Romans. Aan de hand van verhalen die hij op het spoor komt, graaft hij zich in en gebruikt deze waargebeurde verhalen om een aantal vragen uit te diepen. Een roman leent zich hier beter voor dan een non fictie boek, vindt Geert. “Ik heb inmiddels wel geleerd dat achter iedere waarheid een diepere waarheid schuilt, dat ieder verhaal minstens twee kanten heeft, en dat het altijd de uitzonderingen zijn die wetten toch weer niet definitief maken. In romans kan ik daarom genuanceerder vertellen. Ieder personage heeft zijn waarheid, en al die waarheden bij elkaar zijn de stemmen in mijn hoofd die discussiëren.
Momenteel werkt Geert aan een roman over de liefde, de grote liefde, waar hij in gelooft, maar die nooit rimpelloos of gemakkelijk is, gelukkig. Liefde is zijn belangrijkste krachtbron en brandstof. Was hij geen schrijver geworden, dan was predikant wellicht een goed alternatief geweest, al is het laatste wat hij wil, mensen bekeren. “Mensen moeten hun eigen waarheid vinden en leven. Ik hoop met mijn boeken enkel te inspireren door de vrucht van mijn zoektocht in zo spannend en inspirerend mogelijke verhalen te delen.”
Geert Kimpen debuteerde in 2006 met zijn roman De Kabbalist, die inmiddels in 15 talen is verschenen, en in Nederland al 19 drukken kent. In 2008 verscheen zijn tweede roman De Geheime Newton, die ook al aan een 5de druk toe is. In augustus 2010 zal zijn derde roman verschijnen “Rachel, of het mysterie van de liefde.”
Christine Pannebakker publiceerde in 1994 Singles, het boek beleefde drie keer een herdruk. Maar met ‘Wie ben ik’ kreeg ze pas echt vleugels. De persoonlijke zoektocht inspireerd lezers om antwoorden te vinden en daarmee hun eigen leven te creëren. ‘Wie ben ik’ bereikte de 25ste plek van de Libris top 100 Best Verkocht over 1997. En kreeg een vervolg in ‘Wie ben ik-dagen’ met lezingen en workshops.
Op tweede kerstdag 2002 werd ze moeder van dochtertje Zonneke. De inspiratiebron om de wereld rond te reizen op zoek naar antwoord op de vragen: wie wil ik zijn als moeder en wat wil ik voor mijn kind? Het gezin vloog van Amerika naar Afrika en van Israel naar Finland. Ze beklommen de Mozes-berg in Egypte en doken in de spelonken van kathedralen in Chartres. Terwijl Geert onderweg werkte aan zijn roman De Kabbalist, ontmoette Christine mensen die antwoord gaven op haar vragen, dook ze in de nieuwste onderzoeken en leerde van de kinderen om haar heen. Het resulteerde na een paar jaar intensief onderzoek in haar boek ‘Het mama masterplan’.
Christine Pannebakker: Na 2 jaar werd ik gevraagd om voor ‘De Standaard’ in België mijn bijdrage te leveren. In het Magazine had ik vaste rubrieken als De Biotoop, waarin ik kunstenaars portretteerde in hun leefomgeving. En de serie Jonge Helden, waarin een nieuwe generatie als lichtend voorbeeld aan het woord kwam”.
Als Christine het contract krijgt voor een boek over ‘Vrouwenpower’ weet ze nog niet wat haar te wachten staat. Ze ging op zoek naar de geheimen van vrouwelijke kracht, ze verloor zichzelf, maar vond zichzelf weer terug en schreef in 13 dagen een bestseller.