Terug naar overzicht

Puur Zijn Nu

Puur Zijn Nu
Marjo van Gorp Gijsbers

5/01/2012 - Geert Kimpen ontpopte zich als een volleerd entertainer die iedereen in de zaal wist te boeien met zijn verhaal over het grote mysterie.

Het mysterie van de Liefde                                                                    Geert Kimpen

De roman van Geert Kimpen  Rachel of het mysterie van de liefde was aanleiding om een grootse theatertournee rond dit thema door Nederland te organiseren. Hiermee ontpopte Geert zich als een volleerd entertainer die iedereen in de zaal wist te boeien met zijn verhaal over het grote mysterie. Aan de hand van een aantal inzichten neemt Geert ons mee in zijn wereld van de liefde.

 

Rachel

Het is vrijdagavond, shabbat en op het podium branden kaarsen. Als spiritueel bestseller auteur neemt Geert het publiek mee naar de oorsprong van de mens, de spiritualiteit, en praat hij over het mysterie van de liefde. Waarom lukt het bij de meeste mensen niet om die ware liefde tegen te komen? Geert ging op zoek naar het antwoord en schreef de roman Rachel of het mysterie van de liefde. Het verhaal speelt zich af in de 16e eeuw, in de stad Praag als het centrum van Europa. Rachel groeit hier op zonder moeder en met een vader die haar voor alles wil beschermen. Hij is wijnhandelaar in de Jodenwijk. Maar in plaats van een veilig thuis te creëren jaagt zijn overheersende liefde haar het huis uit. Rachel wordt geïnspireerd door een priester die echter duivelse bedoelingen met haar heeft, want in haar ziet hij de nieuwe moeder Gods. De jonge Rachel wordt week gemaakt en zoekt de grenzen van geloofsovertuiging, lust en liefde op en wordt al snel vrouw.

 

Zes inzichten

Tijdens zijn lezing gaat Geert uitgebreid in op een aantal inzichten, wetmatigheden voor een levenslang bevredigend liefdesleven als universeel kosmisch gegeven. Hij vertelt over de wet van Artha die inhoudt dat de mens die zijn zielsverwant wil ontmoeten eerst zichzelf zal moeten vinden. ". Leer van jezelf houden en ontdek je eigen vrouwelijkheid/mannelijkheid.  Alle relaties in je leven hebben zin, het zijn spiegels voor dat moment, voor het leren van de lessen van het leven en de liefde. Ben er blij mee. Dan volgt de les van het verlangen, de brandstof van de liefde. Lust, liefde en seksualiteit zijn de oerkrachten, leer als een Bourgondiër van de verboden appel te eten. Leer het verschil tussen lust en liefde kennen. Dan weet je, lust dooft uit, maar de liefde nooit. Hieruit volgt de wet van afscheid. Als je elkaar niet meer inspireert neem je in dankbaarheid afscheid. Er is geen plaats voor ja-loezie maar voor ja-lief gevoelens. Neem vooral te tijd om tot jezelf te komen, te helen, je mag rouwen over elk afscheid. Daarna komt het vergevingsproces. Het is goed om in ritueel nog een laatste keer afscheid te nemen van een geliefde. Zo vindt jij je Zelf."

 

De levensbestemming

Geert vertelt verder over het inzicht van onschuld. Want vanuit liefde in onschuld en overgave recht uit het hart, leggen we onze ziel (en lichaam) bloot en zijn we klaar om de andere ziel als levenspartner te ontmoeten. Maar wanneer weten we dat we die andere ziel hebben gevonden? "Dat is in wezen simpel. We komen voort uit één bron, afkomstig uit één grote ziel en daardoor zijn we allemaal aspecten, zielsverwanten. Voor ieder mens is de voorbestemde ziel op aarde. Het navigatiesysteem in u herkent diegene die dezelfde levensmissie en ideaal deelt. Dat is de basis. Na de ontmoeting kom je op een roze wolk, je zit op je maximale potentie en herkent het ideaalbeeld, je herkent elkaars grootsheid, het is overweldigend. De aantrekkingskracht is er van hart tot hart. Je kunt je er als mens alleen maar aan overgeven, zoals een appel die op de aarde valt, de wet van aantrekking.  Laat je zien in je grootsheid en je kleinheid. Ja zeggen, zonder voorwaarden. Het geschenk van de liefde is als twee zielen elkaar in eenheid stimuleren. Dan volgt de wet van samenleven. Laat de angst los want verandering zal er zijn, daardoor ontwikkel je en groei je als mens. De vrouw is de lamp, de man de elektriciteit. De man focust op daadkracht, stuurt zijn elektriciteit naar de vrouw waardoor haar lamp feller gaat schijnen. De vrouw is voor de man uiteindelijk de poort naar het Goddelijke."

Volgens Geert resulteert dit alles uiteindelijk in de wet van Dharma. De levensbestemming, de innerlijke verdieping die alsmaar nieuwe lagen blootlegt. Met veel charme en een grappige vertelstijl heeft Geert ons meegenomen in het mysterie van de liefde. Hij benadrukt nogmaals dat we de liefde nooit voor lief mogen nemen maar ons erom kunnen blijven verwonderen. "Houdt de liefde levend, samen. Waar mensen van elkaar houden, woont God in hun midden. Dat is het enige en waarlijk heilige huwelijk."

 

Rachel of het mysterie van de liefde is te koop via de boekhandel en webwinkel. Meer info www.geertkimpen.com

 

 

Puur Zijn Nu 4 oktober 2011

TOP

 

Delen: