Terug naar het overzicht

Naam: caro
Plaats: Rotterdam
Leeftijd: 37
Mijn wens

Mijn wens sinds jaren is moeder worden!! Omdat ik alleenstaand ben is de vraag alleen hoe. Ik ben al jaren aan het wikken en wegen, heb mij laten voorlichten over donorschap en kom er niet toe om een beslissing te nemen die goed voelt voor mij en het toekomstig kind. De twijfel verlamd mij en de tijd tikt voort.
Ik wens in 2011 vanuit liefde en rust en vertrouwen moeder te worden en dit samen te doen met een partner!
Naam: RoB
Datum: 3 januari, 09u45
Reactie: Hoi Caro,

Wat een mooie wens ! Als een kinderwens ontzettend fundamenteel is voor je, wat ik mij goed kan voorstellen, onderzoek dan zover als je kunt de mogelijkheden en onmogelijkheden
om dit te realiseren zonder partner indien een partner niet tot de mogelijkheden behoort. Laat hierbij vooral je hart spreken. Ik ken een dame die een bevriend homostel heeft gevraagd om als donorpaar op te treden . De dame voedt het kind zelf op maar ook de mannen zijn erg aanwezig in het leven van het kind. Zij liep ook met het dilemma rond waar jij mee zit. Zo zijn er denk ik in de praktijk legio voorbeelden vamn mannen en vrouwen die single een kind opvoeden en wat gewoon heel goed gaat.

Ik wens je wijsheid bij het maken van je keuze!

Hartelijke groet
Naam: caro
Datum: 27 maart, 20u19
Reactie: Beste Margit,
Hartelijk dank voor je reactie! Ik ben geraakt door je verhaal! Mijn wens is nog niet in vervulling gegaan. Waarom niet... ja het gevoel hebben dat je het in je eentje kan doen. De juiste persoon tegenkomen (niet perse partner) met wie je het samen kan doen. Het is ook een zoektocht naar iemand die een betrokken vader wil worden. En ook het accepteren dat het wellicht niet op de gewone manier gaat gebeuren. Dat is toch een rouwproces.
Je opmerking dat het het toch waard is, is veel waard. Dank,
Caroline
Naam: margit sleeuwenhoek
Datum: 26 maart, 18u35
Reactie: Hoi Caro,
Ik was geraakt door je wens, ik weet niet van wanneer je wens dateert en of je inmiddels al tot een keuze bent gekomen, graag vertel ik je als reactie mijn persoonlijke ervaring.
Ik was zo lang aan het zoeken naar een hele mooie man en een goed moment dat ik pas op mijn 42e mama werd; het allermooiste wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt.
Mijn zoontje heeft een fantastische papa, die niet mijn partner is, en die hem ook wel verzorgt en speelt, het merendeel komt op mij aan.
Al zou ik 2000 uur per week het helemaal alleen moeten en mogen doen, dan nog ben ik met een kind veel rijker en meer op mijn plek in mijn leven dan zonder. Het klopt, moeder worden, het hoort zo, het is pittig in sociale zin en soms op psychisch niveau, maar het klopt voor mij om moeder te worden en een of meer kinderen te hebben.
Het is zo zo zo mooi om naar je eigen kind te kijken en je eigen kind lief te hebben, daar heb ik eigenlijk geen woorden voor.
Dus wanneer jij dat zo graag wenst, en je hebt een kans dat het gaat gebeuren, wat houdt je dan tegen??

liefs
margit
Naam: Gerda Maria
Datum: 12 januari, 22u19
Reactie: Lieve Caro

Ik ben heel blij dat ik slechts heel kort met dit soort kinderwens 'geworsteld' heb in mijn huidige leven.
De natuur nam al heel snel de beslissing in eigen handen waardoor fysiek-biologische kinderen krijgen onmogelijk werd gemaakt.
Ik heb daar slechts met tussenpozen om getreurd... om één of andere reden heb ik daar nooit heel lang blijven bij stilstaan terwijl ik nochtans een heel gevoelig iemand ben. Blijkbaar had de natuur en/of het Universum in dit leven andere plannen met mij.
Ik Geniet al vele jaren met volle teugen van de Quality Time die ik vaak aan anderen hun kinderen kan schenken omdat de ouders anders vaak niet meer aan Quality Time voor zichzelf toekomen.
Aanvankelijk was dat best even wennen omdat er soms toch de pijnlijke gedachte opdook van 'dit had mijn kind kunnen zijn' of 'hoe zou mijn kind er uitgezien hebben' doch dat soort emoties maakte plaats voor een diepere gewaarwording die ik niet anders kan omschrijven dan een Universeel Moederlijk Gevoel ten opzichte van Alles & Iedereen. In Gedachten omarm ik elke dag verschillende keren Alles & Iedereen in het Universum zodat ik er zeker van ben dat ik niets of niemand heb overgeslagen.

In wezen is elke vrouw de moeder van elk kind, het is niet omdat het kind (of de kinderen) niet uit ons fysieke lichaam ontsproten zijn dat ze ons energetisch ook vreemd zouden zijn.
Ik voel een steeds sterker wordende band met elk elementair deeltje in dit Universum omdat ik ondertussen 'weet' dat elk van ons reeds een heel Universum gebaard heeft.

Ik vind de reactie van RoB ook wel de moeite waard om er eens extra aandacht aan te besteden.
Er zijn oplossingen bij de vleet om met die 'drang' naar moederschap om te gaan. Ik weet zeker dat jij er de voor jou beste keuze zult uithalen. Jij weet immers als geen ander waar jij je het beste bij voelt. Soms is de oplossing niet de meest voor de hand liggende doch op termijn zal ze wel de voor jou gepaste oplossing blijken te zijn.

Laat je vooral niet onder druk zetten door de Tijd.
Wat komen moet komt toch.

Dank je om via jouw wens een oud pijnpunt te hebben blootgelegd... ik ben blij dat ik er aan kan terugdenken zonder mijn Glimlach te verliezen. Het klopt dus wel dat er 'iets' is wat alle wonden heelt... of dat nu de Tijd is of de Glimlach... het maakt mij niet uit... als het Goede Gevoel maar primeert ;-)

Ik wens het jou van Harte toe dat jouw Droom nog mooier tot Leven mag komen dan je nu in Gedachten hebt!


Liefs en Big Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
www.oriconet.com
Naam: Caro
Datum: 13 januari, 20u38
Reactie: Beste Gerda en ook Rob,
Bedankt voor jullie worden. Deze zijn zeker een opsteker. Als je zo in een denkproces zit kom je er soms zelf niet meer uit. Ik zal jullie raad zeker herlezen op momenten dat het moeilijk is.

Dank en de allerbeste wensen ook voor jullie.
Caro

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: