Terug naar het overzicht

Naam: caroline
Plaats: Destelbergen
Mijn wens

Beste Geert Kimpen,

Ergens rond 15 augustus kocht ik je boek "van wens naar werkelijkheid". Toen ik het begin wat doornam stuitte ik al meteen op problemen. Ik kon maar geen wens bedenken ook al loop ik de laatste tijd met een onvoldaan gevoel rond en overtuig ik mezelf er telkens weer van dat mijn wensen toch onhaalbaar zijn. Heb het boek dus opzij gelegd. Maandag 24 augustus, totaal onverwacht als een donderslag bij heldere hemel, overleed onze dochter. Een ongeval rukte haar op 27-jarige leeftijd weg uit ons leven. Na een irreële rit naar het ziekenhuis en gesprek met de artsen (we wisten nog niet dat ze al was gestorven)stond ik dan aan haar sterfbed. Haar lichaam leefde nog kunstmatig omdat het haar wens was haar organen te doneren maar ze was al verscheidene uren hersendood. Ik wil hier niet beschrijven hoe verschrikkelijk het was, hoe mijn hart bloedde toen ik naar mijn verminkte kind keek. Wat ik wil trachten te beschrijven is wat er in mij gebeurde naast dat lijden. Door de enorme grote schok die ik te incasseren kreeg gebeurde er iets in mijn bewustzijn. Terwijl ik in totale verbijstering naast haar stond zag ik plots heel helder en duidelijk welk gedrag ik als een ballasr in mijn leven meesleep. Ik zag ook plots heel helder wat essentieel is, wat echt belangrijk is. Ik werd een enorme ruimte in mezelf gewaar en voelde me voor het eerst in mijn leven compleet vrij van elke angst. Zag wat me te doen staat als wens/levensmissie, want dat viel ook samen. Ik heb haar daar beloofd dat ik het juiste zal doen.
Die week met de stress van het voorbereiden van de begrafenis erbij, heb ik op vrije uren je boek gelezen, zonder de opdrachten uit te voeren, daarvoor ontbrak me de kracht. Ik heb heel veel hoop en steun gevonden in je boek.
Op de vooravond van de begrafenis las ik het stukje over lijden. Ik heb daar zoveel kracht uit geput dat ik me helemaal bezield voelde en vanuit die kracht reeds de eerste stap kon zetten in mijn missie. In de slotrede van de begrafenis heb ik zelf gesproken en de mensen mijn wens meegedeeld. Ik heb de mensen opgeroepen om ter nagedachtenis van Nathalie te gaan naar de essentie van ket leven. Ik heb hen gevraagd om dat wat echt belangrijk is in het leven te doen. De verbinding te maken met elke medemens die je levenspad kruist in zorgzaamheid en liefdevolheid. Dit te doen ter nagedachtenis van Nathalie, maar ook vooral voor zichzelf want als je dat doet dan ervaar je hoe je hart zich opent en volstroomt met warmte en liefde. Dan ervaar je hoe als je onbegrensd geeft, je je grenzen overstijgt en je hele wezen wordt vervuld, de leegte voorbij.
Dat was zo ongeveer mijn boodschap en ook de verwoording van mijn wens en levensmissie. Ik wil die wens niet enkel uitdragen via woorden maar ook via daden. Ook dat lukte wonderwel die dag, mijn ex waar ik al sinds jaren een felle afkeer bij voel, kon ik probleemloos en echt welgemeend vanuit mijn hart zeggen dat ik blij was dat hij erbij was, mijn hand op zijn schouder leggen en zeggen dat we allemaal van hem houden. Ik moest daar geen enkele inspanning voor doen, het stroomde gewoon.
Begrijp me niet verkeerd, ik heb heel veel verdriet. Maar ik kan dit wel aanvaarden als een deel van de rest van mijn leven en voel me ook ergens dankbaar omdat haar dood ook iets heel bijzonders heeft teweeggebracht.
Beste Geert, inmiddels ben ik ook "De kabbalist" aan het lezen. Ik vind heel veel steun in je boek, het lijkt wel dat je boeken juist op het nodige moment in mijn leven zijn gekomen.
Hoe mijn wens/levenstaak zich verder zal ontwikkelen en tot uitvoering zal komen weet ik nog niet, maar ik vertrouw erop dat er zich wegen zullen voordoen.
Mijn verhaal mag ook in het wensenboek, misschien heeft het enige betekenis voor anderen. Kan jij het erin kopieren, ik weet niet hoe dat moet en voel me nu plots te moe om de hele mail nog eens over te schrijven.
Lieve groeten

caroline
Naam: Mies Hoogland bc
Datum: 9 september, 17u31
Reactie: 09-09-09 De DAG van ONVOORWAARDELIJKE LIEFDE lieve Caroline. VANDAAG is de EERSTE DAG van JOUW Nieuwe LEVEN. Misschien kan mijn VERKAAL over VREDE zie www.asmi-ikben.nl ONS/ VILLA66 jou wat ruggesteun gegeven. IK WEET nu dat NIETS gebeurt bij GEVAL. Wat voor ons MENSEN verborgen was, zal ook jou geopenbaard worden. Dat jouw gebroken HART weer mag helen, met of zonder mijn hulp. Eeen warme groet, Mies Hoogland . topbalance-int@zonnet.nl
Naam: Cat
Datum: 11 september, 11u04
Reactie: Lieve Caroline,

ik heb jouw wens gelezen en me verwonderd over jouw kracht om vanuit de diepste nacht van jouw ziel tot transformatie en een nieuwe missie te komen.
Ik wilde je alleen even een hart onder de riem steken en je heel veel succes met jouw missie wensen maar ook met het verwerken van dit immense verlies.
Liefde en kracht
Cat
Naam: servaes martine
Datum: 11 september, 17u57
Reactie: Lieve Caroline, woorden van troost kan ik niet vinden bij dit grote verlies dat je treft maar je hebt, sterke vrouw al zelf uw troost gevonden bij dit verlies. Wat mogen we dankbaar zijn dat er zoveel positieve energie naar ons toestroomt op momenten dat we die echt nodig hebben, ik zelf verloor mijn man toen hij 32 was, ik zelf was toen 37, ik heb drie kinderen toen 2,6,16 jaar ook ik heb toen veel leren kennen van de spiritualiteit, maar niet zo snel als jij hoor, ik ben nu 53 en ga stilletjes verder met leren over liefde, geven, niet oordelen, begrip voor alle mensen, alle culturen en ga zo maar door, ik wens je alle sterkte en kracht uit het universum, veel knuffels, Martine
Naam: carla
Datum: 11 september, 23u13
Reactie: Deze woorden van Kuki Kallman zijn voor mij een troost hopende dat deze woorden dat ook voor jou mogen zijn.

Liefde is onsterfelijk
De dood is slechts een einder.
De einder is slechts onze horizon
En de horizon is slechts het einde van ons gezichtsveld.
Liefs Carla

D
Naam: Ritya
Datum: 17 september, 19u11
Reactie: Je kind is in je hart.Niemand kan jullie ooit scheiden.liefde kan men nooit verbreken.Ze gaat over de grens van de dood heen.Ik bewonder je kracht!Met diepe genegenheid.Rita
Naam: Caroline
Datum: 20 maart, 12u42
Reactie: Ik stuur je licht en liefde.

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: