Terug naar het overzicht

Naam: Ria
Mijn wens

Aangezien mijn geest veel sneller is dan mijn gevoel, wil ik mijn gevoelens de tijd en ruimte geven die ze nodig hebben. Heeft iemand tips hoe ik beter in mijn gevoel kan komen, want alleen vanuit het gevoel kan ik met Licht, Liefde, de Glimlach verbonden zijn. Dan voel ik mijn beschermengel ook echt.
Naam: Ilona gerrits
Datum: 2 december, 09u27
Reactie: Beter in je gevoel komen is steeds opnieuw contact maken met je lichaam. Dit kun je op vele manieren realiseren. Ik heb veel gehad aan lichaamsgerichte therapie als Holistische massagetherapie. Het enige thuis is via ons lichaam. Vanuit verbinding met jezelf sta je in verbinding met alles, en alles met jou.
Naam: Gerda Maria
Datum: 2 december, 13u01
Reactie: Lieve Ria

Wat een herkenbare wens alweer ;-)

Ik denk niet dat er één specifiek iets is wat je kan, moet of mag doen om jouw gevoel de ruimte en de tijd te geven die het nodig heeft om jouw snelle geest te volgen.

Het is mijn ervaring dat je steeds zelf dient aan te voelen welk 'Combinatie-pakket' jou in een bepaalde situatie het beste gevoel oplevert.

Wat ik voor mezelf en bij vele anderen wel merk is dat ik steeds weer terug kom op die Bewust gevormde Glimlach als Perfecte 'Aanvulling' bij al het andere.
Wanneer ik bij wat dan ook mijn Glimlach en/of mijn 'Goed Gevoel' niet kan behouden dan weet ik dat ik niet goed naar mezelf geluisterd heb.
Dan weet ik dat alle goed bedoelde informatie van anderen mij overweldigt.
Dan trek ik mij heel bewust terug en ja hoor heel soms ween ook ik nog heel intens.
Maar niet meer het wenen vanuit zelfbeklag zoals dat vroeger vaak het geval was maar het wenen vanuit het 'weten' dat wenen ons intern systeem in korte tijd zodanig kan herschikken waardoor het Gevoel 'plots' over ongekende kracht kan beschikken om zonder enige moeite die snelle Geest weer te volgen.

Bij mijn buurman helpt het om af en toe nog eens heel boos te worden.
Hij heeft dat onlangs zelf aangegeven dat dit voor hem 'de' manier is om sneller weer tot evenwicht te komen.
Nadien begin hij onbedaarlijk te Lachen omwille van de eenvoud van dit vernuftige spel dat wij 'Het Leven' noemen.
En toch dwalen we telkens weer van die eenvoud af... het is zo bedoeld.

En ja hoor, ook ik verlies soms nog eens mijn geduld maar ik voel me daar niet langer schuldig over omdat ik, mede dankzij de informatie-uitwisseling met mijn buurman, nu weet dat je al het zogenaamde negatieve kan (h)erkennen en aanwenden als een 'Snelkoppeling' naar het beoogde en fel begeerde evenwicht.

Punt is wel dat je na eender welke 'uitspatting' die wij doorgaans als 'negatief' ervaren heel Bewust terugkoppelt naar 'iets' wat alle betrokken partijen als positief ervaren. Dat kan een Glimlach, een knuffel, een lied, een lief woord, een vrolijke of knotsgekke Gedachte of wat dan ook zijn.

***

Ik geef een voorbeeld:
Eergisteren kwam een vriendin bij me langs die een perfecte weerspiegeling is van mijn oude ik. Als er iets misloopt is het altijd de schuld van haar vriend of zijn moeder of of of... je kent dat wel vermoed ik.
Ze begint haar beklag te doen maar bij mij krijgt ze geen gelijk en eigenlijk weet ze dat bij voorbaat al. Ik geef altijd aan dat alle partijen evenveel verantwoordelijkheid hebben. Dat schoot op dit moment in het verkeerde keelgat en er was even kortsluiting. Ik kan dan heel kordaat zijn en het lijkt er dan op dat ik boos ben op haar maar dat is niet zo. Ik heb gewoon last van het gevoel dat met dit soort klaag-gesprekken gepaard gaat. Ik zeg dat dan ook heel duidelijk.
Ik heb haar bij de handen genomen en we hebben elkaar heel intens geknuffeld. Ik heb haar duidelijk gemaakt dat ik trots ben op haar omwille van de situatie waarin ze zich probeert te handhaven. Ik geef haar aan dat ik bereid ben om te luisteren als ze gekalmeerd is. Ik zeg er ook bij dat ik niet met haar wil wisselen en dat ik ook geen pasklare oplossing heb voor elk detail van haar situatie.
Ik zwijg en knuffel haar nog wat steviger en vraag me af waar de Verborgen Camera hangt. En dan begint mijn vriendin plots te lachen alsof ik de meest idiote mop ter wereld heb verteld. Ik lach opgelucht mee en ik ben blij als ze zegt dat ze deze kordate aanpak nodig had maar dat ze dat van iemand anders nooit heeft kunnen aanvaarden. Dus geef ik haar aan dat ze deze kordate aanpak enkel kan/kon verdragen omdat ik met mijn lichaamstaal, mijn Gedachten en mijn woordkeuze duidelijk heb gemaakt dat ik niet boos was/ben op haar maar dat ik met de energetische impulsen van dit soort situaties geen blijf weet en dat ik daardoor geërgerd reageer.
Ik heb tijdens het knuffelen heel bewust alle helpdesks van het Universum geactiveerd met de vraag naar hulp bij het relativeren zodat lichaam, geest en gevoel weer in gelijke cadans zouden raken. Die bewuste vraag: 'Waar hangt de Verborgen Camera' krijg ik steeds vaker retour en die heeft altijd effect, of je die nu luidop herhaalt of niet. Je stuurt daardoor jouw Gedachten langs Hoge-Frequentie-wegen en je boort daardoor ongekende kracht- en informatie-bronnen aan waar je anders nooit zo snel zou bijkomen in eender welke conflictsituatie.

***

Zoals we met anderen omgaan zo kunnen we ook met onszelf omgaan. We kunnen onszelf af en toe eens onder onze voeten geven en onszelf dan weer omhelzen en vooral eens goed lachen met onszelf omdat we ons weer hebben laten vangen in het mysterieuze doch eenvoudig te bedienen Verborgen-Camera-Netwerk van 'Het Leven'

Ik noem dit soort aanpak soms ook wel 'Shock-therapie' omdat je eerst bewust of onbewust een conflict veroorzaakt waardoor het Gevoel de snelle Geest niet, of niet meer kan volgen en vervolgens geef je via een knuffel, een Glimlach, een compliment, jouw favoriete muziek of wat dan ook, een 'boost' aan je systeem waardoor je er weer tegenaan kan.

Hoe bewuster je met deze know-how aan de slag gaat des te korter worden de periodes waarin je het gevoel hebt dat jouw Gevoel jouw snelle Geest niet kan volgen.

Mensen of dieren die een trauma hebben opgelopen en nadien heel liefdevol worden opgevangen die kunnen gedurende weken in een Goed-Gevoel-Flow (trance) terecht komen.
Ga niet mee in hun slachtofferrol doch breng hun focus naar het voelen van Liefde voor alles wat is zoals het is. Want... je trekt aan wat je in Gedachten, woord of daad uitstuurt.
Ik heb het zelf ervaren na hetgeen ik als mijn meest nare ervaring op deze aarde zou kunnen benoemen. Ik kwam nadien bij iemand terecht die zich helemaal niet uitsprak over goed of slecht, die vroeg me steeds opnieuw om alleen maar Liefde te voelen tegenover de persoon met wie ik in een geestelijk én fysiek conflict was gekomen. Ik wist toen helemaal niets over de wet van de aantrekkingskracht van de Gedachte en ik dacht dat ik nooit Liefde zou kunnen voelen voor iemand die noch mijn geestelijke, noch mijn fysieke grenzen had gerespecteerd. En toch... na een nacht wenen en focussen op de vraag 'hoe moet ik in hemelsnaam Liefde voelen voor iemand die mij zoiets heeft aangedaan?' stond ik op met een Allesomvattend Gevoel van Aanvaarding en Begrip. Dit had ik nog nooit gevoeld. Het overkwam me en ik Genoot er met volle teugen van. Ik vertoefde 4 volle weken in deze Allesomvattende Goed-Gevoel-toestand. Ik had er echter niet Bewust genoeg bij stil gestaan hoe ik in deze Goed-Gevoel-Flow terecht was gekomen dus wist ik na 4 weken van innige rust ook niet hoe ik daar 'plots' weer uitgeraakt was.
En toch blijven er restjes van hangen en... Eureka, enkele jaren later vielen wat dat betreft alle puzzelstukjes weer in elkaar.
Ik begreep 'plots' dat mijn gedachten destijds niet onverdeeld Liefdevol waren geweest... mens wat kon ik vroeger klagen en zagen over de meest onbenullige dingen, ik besef het nu nog des te meer nu ik dit alles opschrijf - hahahahaha

Dus als ik nu nog eens het gevoel heb dat mijn snelle geest een loopje met me neemt, of wanneer externe prikkels mij overweldigen dan focus ik me onder andere heel bewust op de volgende woorden
'Geef mij de moed en de kracht om Begrip en Dankbaarheid te voelen voor Alles wat is zoals het is.'

Herhaal dit of maak een andere zin op die misschien beter bij jouw gevoel past.
Het is zoals bij Mantra's... het is de kracht van de herhaling die maakt dat ons waakbewustzijn die bepaalde informatie doorseint naar hetgeen jij jouw Gevoel noemt.
Hoe bewuster je JOUW persoonlijke mantra (affirmatie) in Gedachte, woord en beeld brengt des te meer van dat soort energie en/of informatie je aantrekt om dat te bestendigen.
Je merkt het zelf wel wanneer er een verzadigingsgevoel (gewenning/verveling) optreedt en dan weet je dat het tijd is om een ander 'Combinatie-pakket' samen te stellen.
In mijn pakket zit steevast de Glimlach (Humor) verankerd en het is mijn intentie om daar in deze fase van 'Het Leven' blijvend Eindeloze Dankbaarheid, Totale Aanvaarding en Eindeloos Geduld & Begrip aan toe te voegen.

Het helpt me te blijven focussen op de Glimlach en de Win-Win-Gedachte en het werkt Perfect als ik het volhoud.
Ook al kan je op het moment van die uitspraak, Mantra of affirmatie niet Glimlachen, geloof me... die GLIMLACH komt vroeg of laat ALTIJD weer met de nodige porties Goed-Gevoel...
want...
De Glimlach is met grote zekerheid nog taaier dan die kat van Sarie Marijs ;-)

DANK je wel voor jouw wens Lieve Ria want die heeft ook mij weer hernieuwde inzichten gebracht.

Liefs en Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
www.oriconet.com
Naam: Ria
Datum: 2 december, 23u08
Reactie: Ilona en Gerda Maria hartelijk dank voor jullie reacties! Mijn focus gaat uit naar verbinding met mezelf en steeds weer bewust te zijn om in dat goede gevoel te komen.
Laatst las ik een zin die me erg aansprak: "I take a deep breath, I relax and I center on myself. I draw my attention within."

Een liefdevolle, glimlachende groet.
Naam: Gerda Maria
Datum: 8 december, 17u53
Reactie: Lieve Ria

Dank voor jouw reactie op mijn wens.
Ik weet dat het een enorme uitdaging is en toch...

ik weet dat ik het zal halen
als...

ik er blijf in Geloven
en...

door contact te houden via, onder andere, dit wensboek zullen mensen mij enerzijds ondersteunen om het SAMEN te halen en anderzijds hoop ik dat ze me terugfluiten als ik van mijn vooropgestelde DROOM-pad afwijk.

Ik reken dus op jullie steun hé.
Ik heb vandaag ook een oproep tot GLIMLACH-RUIL gedaan via mijn Blog 'Safe with a Smile'

Als je onderstaande link kopieert dan kan je eens een kijkje nemen:

http://safe-with-a-smile.blogspot.com/2010_12_01_archive.html

Het zou ontzettend leuk zijn indien je deze oproep mee zou verspreiden.
Durven vragen is tegelijk in dankbaarheid durven/leren ontvangen hé.

Bedankt om tijdens dit deel van mijn traject zo doelbewust aan mijn zijde te lopen.
Verlichting krijgt, mede dankzij jou, een steeds ruimer perspectief op mijn pad.

Liefs en Big Big Smile van me

Gerda Maria Hendrickx
Glimlach-f-Luisteraar
www.oriconet.com

Reageren

Mijn naam *:
Mijn e-mail adres *:
Reactie:

Wij houden u graag in de toekomst op de hoogte. Indien u dit niet wilt, kunt u dit hier onder aangeven.

TOP

Welcome to the wishbook

What is your dream? Be as specific and detailed as possible. You get exactly what you wish for. Describe it as precisely as you can.

Congratulations! You've now put your dream into words. Words have creative power. It has been written that 'in the beginning was the word'. The creative process has now begun. The seed has been sown, the seed that you will nurture until it grows into a powerful tree of life.

Now say your wish out loud. Just to yourself at first. Then to those closest to you. Then to other people you meet. Then let the world know and publish it in the Wishbook. Let other people react on your wish, let them inspire you. You can also give them feedback, and inspire them.

Meet the other participants. You'll find them in the alphabetic namelist.

You can also chat with other participants. Find friends and fellow travelers.

Delen: