Nieuwsberichten 2014

03/11/2014
Exclusieve voorpublicatie uit De Magie van de Liefde...

Er was eens…

‘Er was eens een jongen. Hij werd verliefd op een meisje. Ze leefden nog lang en gelukkig.’ Als deze tekst op de achterflap van een boek stond, zou je dat boek dan willen lezen? Waarschijnlijk niet. Er zijn vele scenario’s denkbaar die de liefde tussen deze jongen en dit meisje compliceren en daarmee oneindig veel spannender en interessanter maken. Want pas wanneer een liefdeskoppel onmogelijke obstakels moet overwinnen om uiteindelijk bij elkaar te komen, zitten we op het puntje van onze stoel. Om uiteindelijk, dat dan weer wel, alsnog intens te genieten van de kusscène op het einde, waarin de jongen en het meisjes elkaar eindelijk krijgen.

Hoe het vervolgens verder gaat met die twee, dat lezen we zelden. Terwijl daar het avontuur natuurlijk pas écht begint. Want hoe houd je de liefde na die eerste zinderende periode levend en spannend?

Sprookjes kunnen in deze zoektocht een bron van inspiratie zijn. De gebeurtenissen die in de meeste sprookjes worden beschreven, zijn naar het leven getekend. Tegelijkertijd mooi, tragisch, bloedstollend als wreed. In ieder geval allesbehalve zoetsappig; het is raadselachtig waarom sprookjes zo’n lieflijk imago hebben. Er is geen held die zomaar de hand van zijn prinses krijgt. Hij zal eerst rivalen moeten verslaan, proeven moeten afleggen, een gevaarlijke tocht moeten ondernemen. Ook het mooie meisje ontmoet nooit zomaar haar prins. Ze zal zich prikken aan een spinnenwiel, een vergiftigde appel eten die ze van een toverheks krijgt of vernederd worden door haar stiefzusjes, voordat ze uiteindelijk het muiltje past. Maar de grote belofte van ieder sprookje is dat de prins en de prinses uiteindelijk elkaar krijgen.

Wie zijn of haar eigen liefdessprookje wil schrijven, zal zelf ook allerlei obstakels in het sprookjesbos moeten overwinnen. De gevaarlijke draak verslaan, verdwalen en zijn weg weer weer moeten vinden, het geheime toverdrankje zoeken dat krachtig maakt en de pad kussen die misschien een prins blijkt te zijn. Het zijn avonturen die tot inzicht brengen. In de loop van het sprookje ontwikkelt de hoofdpersoon zich. Van een lelijk eendje tot een prachtige zwaan. Of van een bang jongetje tot een krachtige held. De obstakels helpen hem of haar om zichzelf te overwinnen. Om nieuwe eigenschappen tot bloei te brengen die nodig zijn om de zoektocht te voltooien.

Er overkomt ons niets zomaar. We dromen van iets in ons leven en wanneer we op pad gaan om dat te bereiken, komen we allerlei problemen tegen. Er gaan dingen fout. We nemen verkeerde beslissingen. We gaan met de verkeerde mensen in zee. Zo nu en dan ontmoeten we een wijze, oude man of vrouw, die ons weer op weg helpt. En tijdens het bevechten van onze droom, worden we gaandeweg krachtiger en zelfverzekerder en verwerven we meer en meer inzicht. Tot we uiteindelijk zelf een wijze man of vrouw geworden zijn.

Om ons eigen liefdessprookje tot leven te brengen, zullen we dus een aantal inzichten moeten verwerven. Stel je nu voor, dat er een boekje bestond waarin deze inzichten stonden. Een vergeten boekje dat duizenden jaren lang onvindbaar was. Een boekje dat alleen bekend was bij alle grote liefdeskoppels in de geschiedenis; van Adam en Eva tot Romeo en Julia. Van Krishna en Radha tot Tarzan en Jane. En van Cleopatra en Marcus Antonius tot Orpheus en Eurydice. Een boekje dat in geheime genootschappen ook wordt doorgegeven aan alle grote liefdeskoppels van deze tijd; van Yoko Ono en John Lennon tot Barack en Michelle Obama. En van Boudewijn en Fabiola (die sprookjes schreef), tot Oprah Winfrey en Stedman en Willem-Alexander en Máxima.

Stel dat dit boekje plots in jouw bezit kwam. Een boekje dat de sleutel biedt tot het mysterie van de liefde. Een gids waarin niet alleen de geheime toverformule staat om de grote liefde in je leven te vinden, maar waarin je ook de toverspreuk vindt waarmee je een leven lang verliefd op elkaar kunt blijven.

Wel, dat geheime toverboekje over de liefde… dat heb je nu in handen.

Liefde is namelijk geen gelukkig toeval. De liefde kent wetmatigheden. Ik ontdekte ze in mijn zoektocht naar het waarom van het mislukken van de ene en het slagen van de andere relatie. Ik wilde weten hoe het mogelijk is dat sommigen op hun achttiende verliefd worden en een leven lang gelukkig blijven met die ene partner. En dat anderen eindeloos op het liefdespad blijven ronddwalen, van de ene teleurstelling in de andere belanden en er maar niet in slagen hun grote liefde te ontmoeten.

Ik weigerde te accepteren dat dit toeval was of brute pech. Ik wilde niet geloven dat we een speelbal zijn van het lot en de hartstochten. En daarom zocht ik overal. In alle grote stromingen, filosofieën en religies. Ik wilde weten wat er in al die eeuwen menselijke geschiedenis door de grote denkers over de liefde is verteld. Ik zocht in de kabbala, mijn belangrijkste inspiratiebron, omdat in deze oude mystieke leer zoveel gedachten over liefde en seksualiteit zijn geformuleerd. Maar ik zocht ook in het hindoeïsme, in de tantra en in de kamasutra.

In andere bewoordingen en in een ander cultureel jasje gestoken, ontdekte ik in die zo verschillende levensopvattingen universele liefdeswetten. Liefdeswetten die we blijkbaar in de loop van de geschiedenis vergeten zijn, maar die in dit boekje opnieuw worden opgesomd.

Verhalen zijn krachtige dragers van nieuwe inzichten en daarom is dat wat dit boekje daarnaast óók biedt. Verhalen. Verhalen over de liefde. Verhalen die je uitnodigen je te identificeren met verschillende personages. Mensen wier levens je leeft, wier zoektochten je meebeleeft en wier ontwikkelingen je doormaakt. Om uiteindelijk op zielsniveau dezelfde transformatie door te maken als de personages. Het is niet voor niets dat we zo graag sprookjes en mooie verhalen lezen.

Een voorbeeld van zo’n verhaal is ‘Rachel’, over een jonge vrouw die hartstochtelijk verlangt naar de liefde. Een vrouw die zich met open armen aan de verkeerde mannen overgeeft tot ze het onderscheid leert te maken tussen liefde en lust. Een vrouw die gelooft dat er een zielsverwant voor haar is, maar in verwarring raakt wanneer ze van twee mannen tegelijkertijd houdt. Is iedere liefde een zinsbegoocheling vraagt ze zich af, een verzengend vuur gedoemd vroeg of laat uit te doven? Is er werkelijk voor ieder mens een andere helft? Is een mens die denkt uit ontelbaren zijn zielsverwant te herkennen gezegend, of een dwaas? Is liefde eeuwig? Hoe kan het dat liefde door de ene onbeantwoord blijft terwijl de andere ervan overtuigd is dat het eeuwige liefde is? Komen zielsverwanten elkaar altijd tegen in dit leven? Is het mogelijk om opnieuw je hart te openen wanneer het eenmaal gruwelijk is vertrapt? Is het waar dat in zaken van het hart alleen de vrouwelijke natuur zinnige dingen te vertellen heeft?

In dít boekje onthul ik een aantal wetmatigheden die Rachel met vallen en opstaan op haar liefdeszoektocht leert. Inzichten waarmee ik jouw liefdesleven graag een boost wil geven. Of je nu al jarenlang getrouwd bent of juist verlangt naar een nieuwe grote liefde in je leven die je inspireert. Met deze inzichten kun je net als de helden uit alle grote liefdessprookjes het lot in eigen hand nemen en zal het niet langer voelen alsof de liefde je alleen maar overkomt.

Welkom bij de zes liefdeswetten uit de kabbalistische kamasutra. Zes toverstokjes voor een avontuurlijk liefdessprookje. Omdat zes het getal is van de liefde en de harmonie en de hoogste worp bij het spel met een dobbelsteen…

 

Meer lezen?

Bestel hier het nieuwe boek van Geert Kimpen, De Magie van de Liefde: http://www.geertkimpen.com/bestellen.html 

Exclusieve voorpublicatie uit De Magie van de Liefde...

TOP

Delen: