Nieuwsberichten 2009

02/12/2009
Mooie recensie op GesprekmetGod.nl

Deze recensie verscheen vandaag over De Geheime Newton op de Nieuwsbrief van www.Gesprekmetgod.nl

DE GEHEIME NEWTON.


Handig
Het eerste boek van Geert Kimpen, de Kabbalist, is een totaal ander boek dan De geheime Newton, maar de Kabbala is op een zeer inventieve manier opnieuw in zijn boek verwerkt. De auteur laat niet Newton controversiële uitspraken doen, maar zijn jonge nichtje Kit. Zij onderzoekt alle dingen en komt met geheel nieuwe gezichtspunten over allerlei spirituele onderwerpen en stelt ze ter discussie bij haar oom Isaac. Een prachtige manier om spiritualiteit in een boek te integreren dat gaat over een man die wetenschappelijk onderzoek verricht en waarvan je niet verwacht dat hij zich verdiept in spirituele onderwerpen.

Alchemie
De auteur beschrijft op een prachtige manier de uiterlijke en innerlijke alchemie. De uiterlijke alchemie is het omvormen van bepaalde stoffen tot puur goud door allerlei reinigingsprocessen. De innerlijke alchemie is vergelijkbaar, door het omvormen van angsten en het reinigen van je ego ontstaat een mens van goud en van God. In het boek loopt het innerlijke alchemistische proces van Isaac Newton parallel aan het uiterlijke proces met de zoektocht naar goud voor de Engelse koning.

Duisternis
Het is voor een mens die het spirituele pad bewandelt nodig om het ego weg te zuiveren en te controleren. Het ego moet ten dienste komen te staan van de liefde. Dit vergt introspectie en het doorleven van al je angsten en het doorzien van alle overtuigingen van anderen die jou hebben gevormd. Je komt door dit proces in de donkere nachten van de ziel, maar in de duisternis is het licht helderder dan in de zon. Je moet eerst door de duisternis om het licht op waarde te kunnen schatten en om je eigen licht te vinden en ervaren. Newton doorloopt deze processen evenzo en hij ontdekt dat de liefde het enige waardevolle in het leven is. Liefde kent geen vorm, alleen uitingsvormen en dat maakt alle liefde gelijk en gelijkwaardig.

Prachtig
De geheime Newton is een waardige opvolger van De Kabbalist, Geert Kimpen is op weg een fantastisch spiritueel romanschrijver te zijn. Ik ben zeer benieuwd naar zijn volgende boek en nog meer naar de titel.

Saillant detail
Tijdens een mailwisseling met Geert Kimpen na de uitgave van De Kabbalist vroeg ik hem: “ Wat denk je, was Jezus een kabbalist?”. Toen ik deze vraag van mij letterlijk tegenkwam in De geheime Newton was ik aangenaam verrast. Schrijvers vinden op alle mogelijke manieren inspiratie. Misschien heet het volgende boek wel…

Een aanrader voor iedereen die graag een roman van en met niveau leest.


Recensie - door Pyts Boschma


Titel De geheime Newton

Auteur Geert Kimpen - www.geertkimpen.com
ISBN 9789029566643
Uitgever Arbeiderspers
Categorie iedereen

Mooie recensie op GesprekmetGod.nl

30/11/2009
Meest inspirerende boek van 2009: De Geheime Newton!

Ontzettend blij, trots en vereerd mag ik jullie melden dat mijn roman DE GEHEIME NEWTON de Paravisie Award 2009 heeft gewonnen voor het meest inspirerende boek van 2009!
In aanwezigheid van mijn uitgever Lex Jansen (De Arbeiderspers), mijn muze en vrouw Christine, en mijn allerliefste dochter Zonneke kreeg ik zaterdagavond de Award overhandigd in Ahoy in Rotterdam van collega-auteur Willem Jan van de Wetering, namens de lezers van het maandblad Paravisie.

Ik vind dit een bijzonder leuke prijs en erkenning, met name omdat het de lezers zijn die de prijs uiteindelijk toekennen. Voor alle website bezoekers die dit ondersteunden door hun stem; ONTZETTEND BEDANKT - IK WAARDEER DIT ENORM EN HET DAAGT ME UIT EN MOTIVEERT OM VOOR 2010 EEN NOG MOOIER BOEK TE SCHRIJVEN!!

De prijs voor het buitenlandse boek werd overigens gewonnen door Wayne Dyer, voor zijn boek "De weg naar verandering". Ik vind het ontzettend leuk dat net hij deze prijs gewonnen heeft, omdat ik zijn boeken als kind al stuk gelezen heb!

Meest inspirerende boek van 2009: De Geheime Newton!

09/10/2009
Stem op De Geheime Newton als beste boek van 2009!

Zonet zijn de nominaties bekend gemaakt door het maandblad Paravisie voor het beste boek van 2009.
De Geheime Newton is 1 van de 5 genomineerden, maar de uiteindelijke winnaar wordt bepaald door het publiek.
Vindt u De Geheime Newton het beste spirituele boek van 2009? Breng dan uw stem uit op:
http://www.paravisie.nl/new/index.php?option=com_pollxt&Itemid=418
Tijdens de Paravisie beurs op 28 & 29 november wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.
Alvast hartelijk dank voor uw stem!

Stem op De Geheime Newton als beste boek van 2009!

01/10/2009
De Kabbalist op nummer 3 in Pocket Top 5!

De pocketeditie van de roman De Kabbalist heeft de derde plaats bereikt van de TOP 5 van de boekenketen Libris.

Deze pocketeditie, die slechts 7 euro 50 kost, is sinds enige tijd verkrijgbaar naast de midprice editie van De Kabbalist (a 12 euro 50).

De Libris TOP 5 wordt samengesteld aan de hand van de gegevens van de 105 boekenwinkels van Libris.

Hieronder meer informatie over

De Kabbalist

Een jongeman moet kiezen
Tussen ultieme wijsheid
En ultieme liefde…

“Een mystieke roman in de traditie van De Da Vinci Code” – Humo.

“Een magistrale debuutroman” – Biblion.

 

Wat zou jij doen als je de geheimen van het heelal wilde ontraadselen?
En je ontmoet een meester die alle geheimen kent.
Die bereid is je alles te leren.
Maar de prijs is dat je de liefde van je leven moet opgeven…

Lees het op ware feiten gebaseerde levensverhaal van Chaim Vital in De Kabbalist van Geert Kimpen. Een gedurfd debuut dat reeds verkocht is aan vijftien landen…

1570. Tsfat. Een kleine stad op een heuvel in Palestina.
Chaim Vital, een 25 jarige jongeman, heeft grote dromen. Hij wil de kabbala, tot dan een mystieke aangelegenheid voor ingewijden, toegankelijk maken voor de mensheid en de inzichten voor het eerst in de geschiedenis helder op
papier zetten. Hij wordt de jongste leerling die de grote kabbalistische meester ooit heeft aangenomen. Maar dan stuurt zijn meester hem weg. Recht in de armen van een absolute beginneling. “Ga daar maar je heil zoeken.”

Chaim is verbijsterd.
Maar de onbekende leraar is wijzer dan Chaim maar durfde te vermoeden. Hij wordt zijn leerling.
Chaim vindt in Itschak Luria de meester die hem alle antwoorden op zijn vragen wil geven. In ruil daarvoor is Chaim bereid om alles te doen. Hij zal het boek schrijven dat zijn meester zelf niet zelf kan schrijven. Maar dan wordt hij verliefd op de bloedmooie, vrijgevochten dochter van zijn leraar. Een meisje dat door haar vader is voorbestemd aan een ander.

 
Welke droom moet Chaim volgen; zijn hart of zijn ambitie?
Welke opdracht is dwingender? Het ervaren van de ultieme liefde? Of het antwoord vinden op álle vragen van de mensheid?

DE KABBALIST is het levensechte verhaal van Chaim Vital, de man die de kabbala ontsluierde…

Op alle grote vragen van de mensheid heeft de kabbala het antwoord.
Maar tot 1600 konden alleen mystici de antwoorden begrijpen.

 

 
Chaim Vital kraakte de geheimcode.
En de voorspelling uit de 16 de eeuw werd waar… vanaf de 21ste eeuw zou de kabbala grote aantallen mensen in vuur en vlam zetten.
Lees nu in een spannende, inspirerende roman het verhaal van de man die de geheimcode van de bijbel zou kraken.

Hij was op zoek naar God.
Hij deed een verbijsterende ontdekking.
Hij vond haar…

Bestel het boek nu op www.geertkimpen.com

De Kabbalist op nummer 3 in Pocket Top 5!

06/09/2009
19de druk van De Kabbalist verschenen!

Zonet is de 19de druk van De Kabbalist verschenen. Het boek wordt in "vaktermen" daarom een everseller genoemd. Een boek waar dus voortdurend vraag naar is, dat steeds gestaag blijft doorverkopen, in tegenstelling tot sommige bestsellers die enkele weken of maanden enorm goed verkopen en waar daarna geen vraag meer naar is.
De eerste druk van De Kabbalist verscheen in april 2006. Op dit moment zijn er twee edities van De Kabbalist verkrijgbaar in de boekhandel; een goedkope pocketeditie van 7 euro 50, en een midprice-editie van 12 euro 50.
De Kabbalist is inmiddels ook in vele andere landen verkrijgbaar; in augustus verscheen er nog een Turkse versie, en in oktober komt de Hongaarse versie uit.
Ook benieuwd naar De Kabbalist?
Kijk voor meer informatie op www.dekabbalist.nl

19de druk van De Kabbalist verschenen!

24/08/2009
Radiocolumn over De Geheime Newton in De Roze Klank

Afgelopen zaterdag werd op radio Salto een radiocolumn uitgezonden over De Geheime Newton in het programma De Roze Kijk, door Robert Weijers. De column in na te luisteren op www.podplaza.nl/derozeklank.

Radiocolumn over De Geheime Newton in De Roze Klank

18/08/2009
Uitzending Shownieuws gemist?

Vorige week gaf Geert Kimpen een korte toelichting in SBS shownieuws op de 51ste verjaardag van Madonna, en de invloed van kabbala op haar leven.

Geert Kimpen in SBS Shownieuws gemist?

Kijk hier!

Uitzending Shownieuws gemist?

17/08/2009
Petra van Vliet en Geert Kimpen bij uitzending van Light Spirit Radio op woendag 19 augustus om 21.00 uur.

 

Door haar werk als fotograaf kwam Petra van Vliet erachter dat het grootste deel van de mensen niet tevreden is over hun uiterlijk. We oordelen het hardst over onszelf en dit zorgt vaak voor beperkingen. Ook kwam Petra erachter dat het eigenlijk heel makkelijk is om ervoor te zorgen dat mensen met andere ogen naar zichzelf gaan kijken, simpelweg door anders naar hen te gaan kijken. Hierdoor ontstond de Powershoot, een manier van fotograferen waarbij mensen ongemerkt werken aan hun zelfbeeld. De Powershoot heeft inmiddels geresulteerd in een nieuwe bedrijfsnaam en nieuw symbool, Spiley.

Spiley staat voor glimlachen en kijken vanuit het hart. De boodschap van Spiley is binnenkort te zien in een film die Petra aan het maken is en in een biologische kledinglijn die ze samen met haar vriend Björn Brohet aan het opzetten is.

Ook organiseert Petra samen met auteur Geert Kimpen de Alchemie van Schoonheid op 27 september in Amsterdam. Op deze dag komen de wetten van de Alchemie en de Powershoot samen om goud te maken van zowel je leven als je zelfbeeld.

De uitzending is te beluisteren via www.argusoogradio.org

Petra van Vliet en Geert Kimpen bij uitzending van Light Spirit Radio op woendag 19 augustus om 21.00 uur.

14/08/2009
Geert Kimpen op SBS Shownieuws

Dit weekend wordt Madonna 51. Voor SBS Shownieuws de aanleiding om Geert Kimpen te interviewen over hoe de filosofie van de kabbala haar inspireert, hoe het haar leven beïnvloedt, en hoe het haar helpt om succesvol te blijven.

In SBS shownieuws op zaterdagavond 15 augustus om 22u45.

Geert Kimpen op SBS Shownieuws

14/08/2009
Bekijk het interview met Geert Kimpen op Zelfzijn

Geert Kimpen werd geinterviewd door de website Zelfzijn. Het videointerview, afgenomen door Francois Boulanger, kunt u op deze link bekijken: http://www.zelfzijn.nl

Bekijk het interview met Geert Kimpen op Zelfzijn

TOP

Delen: