Nieuwsberichten 2010

07/07/2010
Geert Kimpen in Schepper en Co

Geert Kimpen in Schepper & Co.

Zondag 11 juli 2010 om 16u00Geert Kimpen in Schepper & Co
Een 1 uur durend radio interview met Geert Kimpen aan de hand van zijn boekenkast over boeken, inspiratie en het leven zelf.
Te beluisteren op: Radio 5. NCRV en/of daarna via uitzending gemist op: http://schepperencoradio.ncrv.nl/

Geert Kimpen in Schepper en Co

01/07/2010
Een marathon lopen op Schiphol...?

Loop jij mee tegen kanker?

 

Graag ondersteun ik het iniatief van mijn vriend Richard Bottram. Mister Marathon Man, jullie hebben vast al van hem gehoord, de man die 365 marathons liep tegen kanker, komt met een nieuw spectaculair project Binnenkort komt er op Schiphol een groot “draaiwiel” waar 365 dagen lang, 24 uur per dag in gelopen zal worden, in de strijd tegen kanker. Ook jij kan mee lopen! Geef je nu op via: http://wheelofenergy.org/  

Een marathon lopen op Schiphol...?

21/06/2010
21 ste druk van De Kabbalist verschenen!

Vandaag zijn er maar liefst 2 nieuwe pocketedities van De Kabbalist verschenen; de Duitse pocket "Der Kabbalist", en een nieuwe pocketdruk in het Nederlands; de 21 ste druk inmiddels.

21 ste druk van De Kabbalist verschenen!

19/06/2010
De 10 geboden van Geert Kimpen in Trouw

"De 10 geboden" is zowat de langst lopende artikelenreeks in de Nederlandse pers. Iedere 2 weken bespreekt journalist en schrijver Arjan Visser de beroemde 10 geboden met een andere "gast".  Deze week mocht Geert Kimpen reflecteren op de 10 geboden. Benieuwd wat hij te zeggen heeft? Je kunt het dit weekend lezen in dagblad Trouw.
www.geertkimpen.com

Foto; Mark Kohn, www.kohn.nl

 

 

17/06/2010
Sabbatical voor 1 avond... nu vroegboekkorting!

Onlangs beleefden we een prachtig mooie "Sabbatical voor 1 avond" in Harderwijk. Een avond vol liefde, warmte, het ontstaan van nieuwe vriendschappen, ontroering, maar ook met veel humor, lekker eten, en rode wijn! Reden te over om door te gaan met onze sabbatical avonden. Er staan 2 nieuwe avonden gepland; één in Utrecht (op 10 september) en één in Antwerpen (op 15 oktober). Wie nu boekt, krijgt maar liefst 10 % korting! Reserveren op www.sabbatavond.nl
In Trouw werden Christine en ik geïnterviewd over de sabbatavonden Lees hier het artikel

Sabbatical voor 1 avond... nu vroegboekkorting!

06/06/2010
Ga je mee op reis naar Israel?

Onlangs ging ik op uitnodiging van Happinez naar Israël. Ik nam er deel aan een enorm kabbalistisch feest op de berg Meron. Samen met maar liefst 500.000 kabbalisten uit de hele wereld, was het een indrukwekkende gebeurtenis, een nacht lang feest bij volle maan. Mijn reisverhaal, maar liefst 11 pagina’s langs met prachtige foto’s van www.haroldpereira.com kan je lezen in het juni-nummer van Happinez dat zonet is verschenen.

 

Ga je mee op reis?

 

In samenwerking met evenementenbureau Bon Plan organiseer ik in mei 2011 een grote Kabbalareis naar Israël: Een reis naar het land van de kabbala waarbij je alle plekken bezoekt uit het verleden en heden van de kabbala, deelneemt aan kabbalarituelen, ontmoetingen met kabbalisten heeft, lezingen bijwoont, en het grootste kabbalafeest van het jaar, de viering van de sterfdag van Sjimon Bar Jochai (de auteur van de Zohar) meemaakt op de berg Meron… Een onvergetelijke reis vol mystiek, verdieping, verwondering over de geheimen van de kabbala.

Een reis ter gelegenheid van het 5 jarig jubileum van De Kabbalist, mijn boek dat op 26 april 2006 verscheen. Naast een Nederlandstalige gids zijn Christine en ik jouw reispartners en maken je  deelgenoot maken in onze verhalen en rituelen. Alle informatie kun je lezen op: http://www.geertkimpen.com/reis-kabbala.html

Ga je mee op reis naar Israel?

01/06/2010
Help Jelte... een koene ridder van 9...

Lieve Jelte,
een half uurtje geleden kende ik jou nog niet, maar nu, door een intens mooie email van je mama, en jouw verhaal te hebben gelezen op deze website (http://www.help-jelte.nl/home.html ), ben je zo dichtbij.
Jongen, toch, wat ben jij sterk! Wat ben jij een kanjer! Je levert een gevecht dat jongens van jouw leeftijd niet zouden hoeven te leveren. Jij moet rennen door de velden, zwemmen in het Gardameer, kattekwaad uithalen, grapjes maken, op de tractor rijden, al die dingen die nog zo kort geleden vanzelfsprekend waren.
Maar jouw leven heeft een andere wending genomen. Een gebeurtenis die niemand begrijpt. Twee jongens die hun kracht niet kenden, hun grenzen overschreden, en wat gewoon een naar robbertje vechten tussen jongens kon geweest zijn, leidde nu voor jou tot een gevecht dat maar niet lijkt op te houden, een nachtmerrie waar je niet uit ontwaakt.
En wat blijkt... het enige tegengif, het enige medicijn tegen al dit geweld, ... is liefde. Jij hebt je mama en papa wel heel goed weten uit te kiezen, Jelte. Twee mensen die niet bij de pakken zijn gaan neerzitten, maar dwars tegen alles in voor hun eigen weg hebben durven te kiezen, omdat niemand beter dan zij jou kennen en van jou houden. Zo intens veel van je houden. Met blote handen bouwen zij een kathedraal voor jou, Jelte. Met liefde reiken ze naar jouw hart, jouw sluimerende geest.
En jij weet dat. Je kleine handjes houden zich vast aan die warme, liefdevolle handen die zich naar jou uitstrekken. En jij laat niet los, want in al dat geweld, weet jij waar mensen soms in hun hele leven niet achterkomen; dat liefde zoveel krachtiger is, onverwoestbaar. En ik geloof in wonderen, Jelte. Ik geloof in liefde. Ik geloof in de kracht van de menselijke geest die dingen kan waarvan men zegt dat het niet mogelijk is. Ik geloof in jou, Jelte. Ik geloof dat jij terug kan komen uit dat land waar het zo donker, eenzaam en wazig is. Ik geloof dat jij het pad dat uit dat donkere woud leidt, kan vinden.
Je bent een ridder, Jelte. Een sterke, koene ridder. Stap op je paard, en vertrouw, in jezelf, in je ouders, en in al die honderden mensen die in jou geloven en jou hun liefde zenden. Voed je met liefde, zuig je longen er helemaal mee vol, en rij stapje voor stapje weer terug naar deze wereld waar op je wordt gewacht.
Jongens als jij horen niet in een bed te liggen. Afgesproken!?
Ik geloof in je, Jelte!
Geert

Lees het verhaal van Jelte op: http://www.help-jelte.nl/home.html

Help Jelte... een koene ridder van 9...

29/05/2010
Lees over de sabbatavonden in dagblad Trouw

Dit weekend in dagblad Trouw in de rubriek "Vijf vragen", een interview met Christine en Geert over de sabbatavonden die ze organiseren. U vindt het artikel op pagina 37 onder de kop "Iedere week samen de liefde vieren."
Meer info op www.sabbatavond.nl

Lees over de sabbatavonden in dagblad Trouw

23/05/2010
Hoe maak je goud van je leven... nu ook op internet!

"Hoe maak je goud van je leven?"

Workshop in 5 delen door bestseller auteur Geert Kimpen. Tijdens zijn Kabbalastudie kwam Kimpen regelmatig de naam van de Engelse natuurwetenschapper Isaac Newton tegen. Aanvankelijk dacht hij dat deze er een beetje bijgesleept werd om het een en ander geloofwaardig te maken. Na verloop van tijd ging hij echter op onderzoek uit. ‘Ik ben me in zijn leven en werk gaan verdiepen. Hij groeide van een kleine nietszeggende boerenjongen uit tot één van de grootste natuurwetenschappers die we ooit hebben gekend. Ik ontdekte dat de Kabbala voor hem inderdaad een grote bron van inspiratie was. Enerzijds was hij een man die over lijken ging en tegelijk heeft hij in zijn werk voortdurend relaties gelegd tussen spiritualiteit en wetenschap en hechtte hij grote waarde aan de religieuze aspecten van het leven.’ Zeer de moeite waard. 5 delen; bijna twee uur lang.

Als je de volgende link volgt, kom je automatisch in kennismaking met de cursus: www.zelfzijn.nl/cursus

Hoe maak je goud van je leven... nu ook op internet!

19/05/2010
Vier de Liefde!

Beleef de Liefdes-sabbatviering

Op vrijdagavond 28 mei om 19 uur in Hotel Baars in Harderwijk.

met auteurs Geert Kimpen & Christine Pannebakker.

Reserveren:  info@sabbatavond.nl  Meer informatie: www.sabbatavond.nl of www.geertkimpen.com of www.vrouwenpower.eu

 

Joodse mystici, ook wel kabbalisten genoemd, vinden liefde de belangrijkste kracht in een mensenleven. Daarom vieren ze iedere vrijdagavond opnieuw de liefde tijdens het sabbatsfeest. U kunt op 28 mei te gast zijn op een joods sabbatsritueel in kabbalatraditie geleid door bestsellerauteurs Geert Kimpen en Christine Pannebakker.

 

Geert Kimpen, auteur van De Kabbalist, verdiepte zich in de kabbala en integreerde met zijn gezin het sabbatsfeest in hun leven. Dat feest delen hij en zijn vrouw Christine Pannebakker (auteur van o.m. Vrouwenpower) op vrijdag 28 mei met iedereen die het wil.

 

Geert: De kracht van een ritueel is de herhaling. Door iedere week opnieuw dit ritueel bij ons thuis te voltrekken, ontdekten we nieuwe en diepere betekenissen in de rituelen. Het is een feest waarbij je wekelijks je dankbaarheid viert voor de overvloed van het leven, stilstaat bij alle zegeningen in het bestaan. En het is een feest van de liefde, van het mannelijke en het vrouwelijke, van het volmaakte geschenk dat liefde is. Het ritueel heeft een heel rijke symboliek waarbij het verrassend is om een aantal onderdelen te herkennen vanuit het christelijke. Iedereen die dit ritueel meemaakt, wordt getroffen door de eenvoud en schoonheid ervan. Daarom willen mijn vrouw Christine Pannebakker en ik het graag delen zodat anderen het ook leren kennen en kunnen meebeleven.

 

De inhoud

 

Wanneer de zon op vrijdagavond ondergaat worden twee kaarsen aangestoken om de Shekina, de vrouwelijke kant van God, welkom te heten en ons te laten inspireren. Met als gastheer Geert Kimpen en gastvrouw Christine Pannebakker word je ingewijd in de traditie zoals die sinds de tijd van Mozes elke vrijdagavond wordt gevierd. In het schemer van het kaarslicht beleef je eenvoudige maar intense rituelen en krijg je de rijke symboliek onthult waarmee je opnieuw verliefd zult worden op elkaar, op je medemensen en op het leven. Eenvoudige liefdesgebruiken gedrenkt in eeuwenoude kennis uit de Thora, worden je onthuld. Onder het warme licht van de Shekina ontdek je de kracht van liefde, wijsheid en inspiratie.

 

De avond is gevuld met mystiek, verwondering en inspiratie. Het is een romantische avond waarin de godin in elke vrouw en de god in elke man gevierd worden. Een avond waarop je elkaar zegent en dankbaar de verschillen viert tussen mannen en vrouwen. Een avond vol ontmoeting, samenzijn en liefde, heel veel liefde.

 

Na deze avond heb je geen enkel excuus meer om niet te stralen van liefde

Zie hier een kort tv verslag van een eerdere sjabbatavond: http://derdetestament.ncrv.nl/ncrvgemist/derde-testament-4

 

 

Programma

 

19.00 uur: Beleef het Sabbatsritueel onder leiding van de auteurs Geert Kimpen en Christine Pannebakker.

 

20.00 uur: Rijkelijk joods buffet. 

 

21.15 uur: Gelegenheid tot vragen aan Christine en Geert.

 

22.00 - 24.00 uur: Optreden van de joodse zangeres Astrid van Helden. Met gelegenheid tot dansen en het voeren van mooie gesprekken over het leven.

 

www.sabbatavond.nl

Vier de Liefde!

TOP

Delen: